Κέρδη στις ασιατικές αγορές - «Εκρηκτική» άνοδος 4% για τον Nikkei

Κέρδη στις ασιατικές αγορές - «Εκρηκτική» άνοδος 4% για τον Nikkei

Οι τιμές του πετρελαίου  κινούνταν σταθεροποιητικά σήμερα το πρωί, με το Brent να αυξάνεται 0,96% στα 112,21 δολάρια το βαρέλι

asia-markets
Το χρηματιστήριο στο Τόκιο έκλεισε με μεγάλη άνοδο, έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις στο «κόκκινο», με τους επενδυτές να μοιάζουν να προσμένουν αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθούν ο ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα με τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Αττάλεια της Τουρκίας, και την ανάφλεξη των τιμών του πετρελαίου να περιορίζεται ελαφρά.

Ο δείκτης Nikkei, που είχε χάσει το 7% της αξίας του από την Παρασκευή μέχρι χθες, έκλεισε με άνοδο 927,61 μονάδων (+3,94%), στις 25.690,40 μονάδες, καταγράφοντας την υψηλότερη άνοδο των τελευταίων 21 μηνών· ο πιο ευρύς δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 71,14 μονάδων (+4,04%), στις 1.830,03 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,26%. Οι μετοχές της κινεζικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων Nio ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις στο Χονγκ Κονγκ την Πέμπτη, σε αυτό που είναι το δευτερεύον χρηματιστήριο της εταιρείας. Οι μετοχές σημείωσαν τελευταία άνοδο 2,66% από την τιμή έκδοσής τους.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας, με το Shanghai composite να κερδίζει 1,91% ενώ ο Shenzhen σημείωσε άνοδο 2,852%.

Κλείσιμο
Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε επίσης 1,83%, με τις αγορές να επιστρέφουν στο εμπόριο από τις προεδρικές εκλογές της Τετάρτης, όπου ο υποψήφιος της συντηρητικής αντιπολίτευσης Yoon Suk-yeol αναδείχθηκε νικητής.

Στην Ινδία, ο Nifty 50 σημείωσε άλμα 2,29% ενώ ο BSE Sensex ανέβηκε περίπου 2,4%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 αναρριχήθηκε 1,16%. Ωστόσο, οι μετοχές της μεγάλης εξόρυξης Rio Tinto υποχώρησαν περισσότερο από 7%. Η εταιρεία είπε στο CNBC την Πέμπτη ότι «βρίσκεται στη διαδικασία τερματισμού όλων των εμπορικών σχέσεων που έχει με οποιαδήποτε ρωσική επιχείρηση».

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύθηκε 1,86% υψηλότερα.

Το κλίμα φάνηκε επηρεασμένο από το γεγονός ότι δυτικά χρηματιστήρια έκλεισαν χθες με μεγάλη άνοδο, χάρη στην πτώση των τιμών του πετρελαίου και στις ελπίδες μερίδας των επενδυτών πως επίκειται αποκλιμάκωση της ένοπλης σύρραξης στην Ουκρανία.

Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο στις 08:00 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού WTI αυξανόταν κατά 0,16% στα 108,87 δολάρια, αυτή του βαρελιού Brent Βόρειας Θάλασσας κατά 0,96%, στα 112,21 δολάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τον βομβαρδισμό σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Το ΔΝΤ ενέκρινε έκτακτη χρηματοδότηση 1,4 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλειστοί δρόμοι σε Φυλή και Πεντέλη λόγω χιονόπτωσης - Πού χρειάζεται αλυσίδες στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης