Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Green Deal» στο επίκεντρο των διμερών σχέσεων

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Green Deal» στο επίκεντρο των διμερών σχέσεων

Η πορεία των οικονομικων σχέσεων Ελλάδος- Γερμανίας, οι επενδύσεις στη χώρα μας και ο τουρισμός ήταν στο επίκεντρο  των συζητήσεων  που έγιναν παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα

_MAR6428
Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και προσωπικοτήτων του πολιτικού, διπλωματικού, τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, εναρκτήρια εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.

             Αντικείμενο εργασίας της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε «το Green Deal στο επίκεντρο των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων», για το οποίο τοποθετήθηκαν σε ένα πάνελ συζήτησης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Dr. Volker Treier, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και ο Dr. Martin Brudermüller, Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας (Cefic) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BASF SE, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός. (Στη φωτογραφία ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύεται από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνο Μαραγκό,στο μέσον και το μέλος του ΔΣ κ. Γιώργο Πατεράκη, αριστερά)

            Στη διάρκεια της συζήτησης, η οποία επικεντρώθηκε στις νέες προοπτικές των ελληνογερμανικών οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων, συμμετείχε -με οπτικοποιημένο μήνυμά του- και ο επικεφαλής της Καγκελαρίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας & Ομοσπονδιακός Υπουργός Ειδικών Καθηκόντων, Wolfgang Schmidt. Από πλευράς του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, η Κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεταρρυθμιστική ορμή η οποία δεν θόλωσε ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας», ενώ εκτίμησε ακόμη «ότι θα είναι πολύ πάνω από το 7% ο τελικός ρυθμός ανάπτυξης για το 2021».
PHOTO-00-02-51
Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πλαισιώνουν από αριστερά ο κ. Νίκος Αντιμησάρης, CEO Ergo Hellas, ο κ. Ανδρέας Σιάμισης, CEO Hellenic Petreleum Group of Companies η κυρία Φιλίππα Μιχάλη CEO Allianz Hellas ο κ. Γεώργιος Πατεράκης, CEO MCI Consulting, μέλος Δ.Σ. Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου & Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομίας και Επενδύσεων από Γερμανία, ο κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός , Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η κυρία Βικτώρια Αλεξανδράτου-Kerner, CEO WRE Group και ο κ. Δημήτριος Γκατσώνης, Α‘ Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου – Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου CEO Aegean Motorway
Κλείσιμο


             Αναφορικά με την πορεία των ελληνογερμανικών σχέσεων, ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως «πιστεύω ότι έχουμε κάνει πράξη αυτό για το οποίο είχαμε δεσμευτεί με την τότε Καγκελάριο, την Άνγκελα Μέρκελ, να αλλάξουμε το αφήγημα των ελληνογερμανικών σχέσεων, το οποίο για μία δεκαετία ήταν ένα αφήγημα, «τι χρωστάμε στη Γερμανία» και «ποιος είναι ο καλός ή ο κακός αυτής της υπόθεσης» και να πάμε πια σε μία καινούργια εποχή αμοιβαία επωφελών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων και ελληνικών εξαγωγών προς την Γερμανία». Στο ίδιο πλαίσιο, «η Γερμανία έχει μία πάρα πολύ δυναμική αγορά μεσαίων επιχειρήσεων. Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι ακόμα γνωρίζουν αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα και πιστεύω ότι εκεί μπορούμε να δουλέψουμε από κοινού μέσα από τη διεθνή οικονομικής μας διπλωματία, με τη βοήθεια των επιμελητηρίων, να γνωρίσουν την Ελλάδα και επιχειρήσεις που ενδεχομένως ακόμα να τη βλέπουν με κάποιο σκεπτικισμό», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
2-_IMG_2747

           Τοποθετήσεις στο πάνελ συζήτησης υπήρξαν και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Διευθυντή και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιο Κελέμη, ενώ το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας .
IMG_2743
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης