ΠΟΜΙΔΑ: Ευρωπαϊκή οδηγία «αχρηστεύει» τα ακίνητα!

ΠΟΜΙΔΑ: Ευρωπαϊκή οδηγία «αχρηστεύει» τα ακίνητα!

Αποκάλυψη ΠΟΜΙΔΑ για τις νέες τεχνικές και ενεργειακές απαιτήσεις που θα ισχύουν πριν τις πωλήσεις - Επιστολή στον Πρωθυπουργό

akinita_auxiseis_art
Σε αναγκαστικές πωλήσεις ακινήτων «με το πιστόλι στον κρόταφο», πλήρη απαξίωση των περιουσιών των ιδιοκτητών και όξυνση του στεγαστικού προβλήματος οδηγεί η νέα Κοινοτική Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων που αναμένεται να δημοσιευθεί επίσημα στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Βρυξελλών της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI).

Η ΠΟΜΙΔΑ απηύθυνε σήμερα σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα σημειώνοντας ότι η Οδηγία θεσπίζει εξωπραγματικές και ανέφικτες ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης για τα υφιστάμενα κτίρια οι οποίες, αν δεν τηρηθούν εμπρόθεσμα, τα κάθε είδους κτίρια δεν θα μπορούν ούτε να ενοικιαστούν αλλά και ούτε να πωληθούν παρά μόνο αν ο αγοραστής αναβαθμίσει το κτίριο εντός τριετίας από την πώληση.

Πρακτικά, εφόσον ισχύσει η Οδηγία το υπάρχον εκμισθούμενο κτιριακό δυναμικό της χώρας τίθεται εκτός αγοράς.

«Στη χώρα του ΕΝΦΙΑ ο οποίος αποστερεί τους ιδιοκτήτες από κάθε οικονομική δυνατότητα παρέμβασης στα υπάρχοντα κτίρια, είναι εγκληματικό να υιοθετηθούν τέτοιοι εξοντωτικοί και πρακτικά αχρείαστοι κανόνες και προθεσμίες απαξίωσης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας και αχρήστευσης των κτιρίων», τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Στην Κρήτη ανιχνεύθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Εμβόλια Moderna vs Pfizer «σημειώσατε 1», δείχνει η πρώτη μεγάλη συγκριτική έρευνα

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης