UBS: Γιατί η μετάλλαξη Omicron «βύθισε» τις αγορές - Τι συστήνει

UBS: Γιατί η μετάλλαξη Omicron «βύθισε» τις αγορές - Τι συστήνει

Οι αναλυτές της UBS χαρακτηρίζουν δικαιολογημένες τις ανησυχίες, αλλά συμβουλεύουν τους επενδυτές να μην προτρέχουν - Ποια στρατηγική προτείνουν, σε ποιούς κλάδους παραμένουν θετικοί παρά την αύξηση της μεταβλητότητας

ubs
Το sell off που κατέγραψαν οι αγορές παγκοσμίως την Παρασκευή εξετάζει έκθεση της UBS, αποδίδοντας την έντονη αντίδραση των αγορών στις ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που επανέφερε στο προσκήνιο η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνει η UBS στην ανάλυσή της, η έντονη ανησυχία οφείλεται εν μέρει στον μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων -άνω 30- στο νέο στέλεχος B.1.1.529 του ιού, το οποίο ταυτοποιήθηκε αρχικά στη Νότια Αφρική και το οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε ως «ανησυχητική μετάλλαξη».

Οι αναλυτές της τράπεζας, παρότι εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, προκρίνουν τη διατήρηση μιας σταθερής επενδυτικής στρατηγικής και τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων των επενδυτών, ενώ ξεχωρίζουν τους κλάδους που αποδεικνύονται ανθεκτικοί.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανενόχλητος έφυγε Αυστριακός τουρίστας από την Ρόδο με αρχαία αντικείμενα

Για πέμπτο κύμα της πανδημίας προειδοποιεί ο Φάουτσι μετά τη μετάλλαξη Omicron

Αδιανόητο σκηνικό στη Θεσσαλονίκη: 15χρονος σημάδεψε αστυνομικούς με ψεύτικο πιστόλι - Ήθελαν με την παρέα του να ανεβάσουν βίντεο στο TikTok!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης