Ενέργεια: Στο μικροσκόπιο των αρχών ξανά η εκτίναξη των τιμών ηλεκτρισμού και η ακρίβεια στην Ελλάδα

Ενέργεια: Στο μικροσκόπιο των αρχών ξανά η εκτίναξη των τιμών ηλεκτρισμού και η ακρίβεια στην Ελλάδα

Νέα κλήση της ΡΑΕ σε ηλεκτροπαραγωγούς για τις προμήθειες φυσικού αερίου –σχεδιάζει διασταυρώσεις στοιχείων με διαχειριστές και φορολογικές αρχές

logariasmos_dei
Να προστατεύσει τους καταναλωτές από τις υψηλές τιμές στην χονδρεμπορική επιδιώκει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την ώρα που η χώρα μας συνεχίζει να πρωτοστατεί στην ακρίβεια μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Λίγες εβδομάδες μετά την πρόσκληση στους καθετοποιημένους παραγωγούς σχετικά με την διαμόρφωση των τιμών στην αγορά της επόμενης μέρας και την στρατηγική υποβολής προσφορών, με πρόσφατη επιστολή της η ΡΑΕ θέτει εκ νέου στο μικροσκόπιο τους ηλεκτροπαραγωγούς.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά αναλυτικά στοιχεία από τις εταιρείες, τα οποία μάλιστα ενημερώνει ότι πρόκειται να διασταυρώσει με τα δεδομένα των διαχειριστών και των φορολογικών αρχών. Με την επιστολή που έχει παραληφθεί από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, στελέχη της αγοράς αναφέρουν στο «newmoney» ότι η ΡΑΕ ζητά από της εταιρείες του κλάδου να προσδιορίσουν τους προμηθευτές και τις ποσότητες φυσικού αερίου που έχουν προμηθευτεί από αρχές τους έτους μέχρι σήμερα. Εφόσον οι εταιρείες προμηθεύονται απευθείας αέριο, η Αρχή ζητά να προσκομιστούν και στοιχεία για τις ημερήσιες ποσότητες που προμηθεύτηκαν, την πηγή προέλευσης αλλά και το σημείο εισόδου από το οποίο εισήλθε το αέριο στο ΕΣΦΑ. Η ΡΑΕ ζητά επίσης στοιχεία για τις συμβάσεις φυσικού αερίου αλλά και αντίγραφα των τιμολογίων από τους προμηθευτές τους για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα και 15 ημέρες αγωνίας πριν το «Σχέδιο Β»

Στον κυκλώνα της πανδημίας η Ευρώπη: Lockdown και επεισόδια σε πολλές πόλεις

Ακινησία Ι.Χ. φέτος και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης