Εντάσσονται και τα ακίνητα του 2021 στο «Νέο Εξοικονομώ»

Εντάσσονται και τα ακίνητα του 2021 στο «Νέο Εξοικονομώ»

Διορθώθηκε ο οδηγός μετά την αναστάτωση που προκάλεσε ο «κόφτης» των συγκεκριμένων κατοικιών

ακιμητα
Στο… “παρά πέντε” της έναρξης του “Νέο Εξοικονομώ” το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διόρθωσε την “αδικία” στα κριτήρια του προγράμματος που απέκλειε όσες κατοικίες «άλλαξαν χέρια» μέσα στο 2021.

Μετά και τις διαμαρτυρίες της ΠΟΜΙΔΑ και πολλών ενδιαφερομένων, διορθώθηκε ο οδηγός (σελίδα 14) και προστέθηκαν ως επιλέξιμες και οι κατοικίες που αποκτήθηκαν το 2021 και μπορούν και αυτές να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Όμως, δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος που θα αποδεικνύεται ότι η κατοικία είναι κύρια (στην προδημοσίευση αναφερόταν η έγγραφη δέσμευση του ιδιοκτήτη)

Ο συγκεκριμένος “κόφτης” είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προχώρησαν φέτος στην αγορά παλαιάς οικίας, με την προοπτική να λάβουν κρατική επιδότηση μέσω του Εξοικονομώ για να το αναβαθμίσουν ενεργειακά. Στο νέο επικαιροποιημένο οδηγό αναφέρεται πλέον πως “γίνεται δεκτή αίτηση ενεργειακής αναβάθμισης σε κατοικία, της οποίας το εμπράγματο δικαίωμα αποκτήθηκε μετά από την 31/12/2020 (πρόσφατη απόκτηση ακινήτου)”.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έληξε μετά από 13 χρόνια η συντηρητική θητεία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς - «Ελεύθερη» η Αμερικανίδα ποπ σταρ

Ο Όσκαρ Πιστόριους έστειλε γράμμα στους γονείς της δολοφονημένης Ρίβα Στέενκαμπ για να... αποφυλακιστεί!

Γλίτωσε το πρόστιμο η 11χρονη «εισβολέας» - Πως περιγράφει τη στιγμή που αγκάλιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης