Γεωργιάδης: Ας αγοράζουν με click away οι ανεμβολίαστοι

Γεωργιάδης: Ας αγοράζουν με click away οι ανεμβολίαστοι

«Το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα, αν δεν υπάρχει είσοδος στο κατάστημα, μπορούν να παραλάβουν στην είσοδο», είπε

georgiadis_0
Αύριο ξεκινούν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αυτά για να μπει κάποιος σε ένα κατάστημα και να ψωνίσει θα πρέπει να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (ή νόσησης) είτε αρνητικό rapid test, με τη δεύτερη προϋπόθεση να αφορά τους ανεμβολίαστους καταναλωτές.



Ωστόσο υποχρέωση για αρνητικό τεστ έχουν μόνο όσοι μπουν μέσα σε κατάστημα, καθώς σε περίπτωση που προχωρήσουν σε αγορά με click away, δηλαδή παραγγελία και παραλαβή έξω από το κατάστημα, δεν χρειάζεται.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης που μιλώντας στο OPEN σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα. Αν δεν μπεις μέσα δεν χρειάζεται. Εάν κάποιος πελάτης δεν θέλει να ασχοληθεί με κάποια από τα μέτρα, μπορεί να κάνει παραγγελία. Σε εξωτερικό χώρο δεν απαγορεύεται να είναι δίχως rapid test. Δεν το έχουμε καταργήσει το click away».

Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει πως παρέχεται ακόμη η δυνατότητα στους ανεμβολίαστους να παραγγέλνουν ηλεκτρονικά και να παραλαμβάνουν αυτό που αγόρασαν έξω από το κατάστημα.

«Η κατεύθυνση που δίνω εγώ είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα κρίνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Κρήτη: Το συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο - Την κυνηγούσε με το μαχαίρι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης