Απειλεί η S&P την αμερικανική οικονομία

Απειλεί η S&P την αμερικανική οικονομία

«Βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Wall Street, στα ύψη η τιμή του χρυσού

T.Levkovich: Εντυπωσιακά μετοχικά κέρδη στους επόμενους 6-12 μήνες
Απειλεί η S&P την αμερικανική οικονομία
Σε αρνητικό outlook θέτει την αμερικανική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, σε μια εξέλιξη που απειλεί πλέον με οριστική μετάσταση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στο σύνολο των διεθνών αγορών.

Παρά το γεγονός ότι η S&P διατηρεί προσώρας την αξιολόγηση ΑΑΑ της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, θεωρεί πως οι «κίνδυνοι» υποβάθμισής της είναι περισσότερο ορατοί παρά ποτέ, ιδίως από τη στιγμή που το δυσθεώρητο χρέος της χώρας και οι προοπτικές απεγκλωβισμού της οικονομίας από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, δεν φαίνεται πως θα αντιμετωπιστούν εύκολα, ούτε μετά τις εξαγγελίες του προέδρου Ομπάμα για περικοπή δαπανών έως τέσσερα τρισ. δολάρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια!

Κλείσιμο
Εάν η υποβάθμιση τελικώς επέλθει, θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Οι ειδικοί εκτιμούν πως, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της S&P, οι πιθανότητες υποβάθμισης είναι πλέον μία στις τρεις...

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Standard & Poor's, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Γουόλ Στριτ σημείωσαν πτώση, ενώ η ουγκιά του χρυσού αποτιμήθηκε σε νέο επίπεδο-ρεκόρ.

Λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδας, στο Παρίσι ο CAC40 έχανε 2,49%, σε σύγκριση με την Παρασκευή, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε 1,88%, ενώ ο Dax 30 στη Φρανκφούρτη έχανε 2,16%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έχανε 1,45%, ενώ ο Nasdaq υποχωρούσε 1,50%.

Ταυτοχρόνως, η άμεση τιμή της ουγγιάς του χρυσού εκτινάχθηκε περισσότερο από 15 δολάρια ΗΠΑ, πλησιάζοντας για πρώτη φορά την περιοχή των 1.500 δολαρίων, δεδομένου ότι διαμορφώθηκε στιγμιαία, λίγα λεπτά μετά τις 16:00 ώρα Ελλάδας, στα 1.497,23 δολάρια στο Λονδίνο.

   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης