Όσο διαψεύδουν τόσο διαλυόμαστε...

Όσο διαψεύδουν τόσο διαλυόμαστε...

Κατάρρευση στο Χρηματιστήριο, εκτόξευση στα ομόλογα με φόντο την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής Παπακωνσταντίνου

Όσο διαψεύδουν τόσο διαλυόμαστε...
Κατεβάσαμε... ρολά σε χρηματιστήριο και ομόλογα. Σαν τα… κατσίκια πηδούσαν τη Δευτέρα από τα ελληνικά ομόλογα και τις μετοχές, καθώς δεν υπήρχε ούτε ένα διεθνές πρακτορείο (Bloomberg, CNBC, Wall Street Journal) που να μην είχε αναφορά για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Και με δεδομένη την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι συνεχείς διαψεύσεις για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους μάλλον ηχούν σαν επιβεβαιώσεις στα ώτα των ξένων επενδυτών και αναλυτών.

Κλείσιμο
Είναι χαρακτηριστικό ότι, στις 5 το απόγευμα, επί συνολικών συναλλαγών 107 εκατ. ευρώ, τα 67 εκατ. ευρώ αφορούσαν το ομόλογο που λήγει τον Αύγουστο του 2011, ενώ μόνο πέντε εκατ. ευρώ αφορούσαν το δεκαετές.

Το spread την ίδια ώρα είχε φθάσει στις 1.111 μονάδες, ενώ πριν είχε κορυφωθεί στις 1.146 μονάδες. Τα Credit Default Swaps 5ετίας έφθασαν στις 1.224, που σημαίνει ότι για κάθε δέκα εκατ. ευρώ ελληνικά ομόλογα χρειάζονται 1,2 εκατ. ευρώ ως κόστος ασφάλισης έναντι μιας χρεοκοπίας.

Στο χρηματιστήριο η εικόνα δεν διέφερε από αυτήν των τελευταίων ημερών : σταδιακή κλιμάκωση της πτώσης και στο τέλος της συνεδρίασης μια «βουτιά», ώστε να μην μένει σε κανέναν η αμφιβολία για την επόμενη ημέρα.
Ο Γενικός Δείκτης έσπασε κάθε όριο, κλείνοντας στις 1.427,49 μονάδες, με πτώση 2,83%.

Η Alpha και η Εθνική αποτέλεσαν το 39%-40% των συνολικών συναλλαγών, με την πρώτη να σημειώνει πτώση 7,49% ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε «βουτιά» 7,20%.

Πτώση 5,55% για την Εθνική, η οποία έκλεισε στα 5,45 ευρώ. «Βουτιά» 6,88% και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οι μοναδικές μετοχές που έκλεισαν θετικά ήταν η ΔΕΗ με 1,42% και η Coca-Cola με 0,31%.

Στα 91,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.              




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης