Κίνηση «ματ» από την Delivery Hero (efood) στη λιανική: Eξαγοράζει kiosky’s και delivery.gr

Κίνηση «ματ» από την Delivery Hero (efood) στη λιανική: Eξαγοράζει kiosky’s και delivery.gr

Σύμφωνα με αυτή η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου και ακολούθησε η κοινοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την 1η Οκτωβρίου

kioskys
Σε μία κίνηση «ματ» που πλέον την καθιστά απόλυτη κυρίαρχο και στη λιανική στη χώρα μας, η Delivery Hero, μητρική της efood, προχωρά στην εξαγορά εταιρειών του ομίλου Μούχαλη αποκτώντας πάνω από 500 σημεία, καταστήματα, περίπτερα και διάσπαρτα ανά τη χώρα hubs. Μία κίνηση που εξυπηρετεί στο να «μαζέψει» την μικρή λιανική που τζιράρει αρκετά δισ. ευρώ το χρόνο και στην οποία ο όμιλος Μούχαλη είχε σημαντική θέση, προωθώντας το αποκαλούμενο quick commerce μέσα απ’ την πλατφόρμα της.

Σημειωτέον πως ήδη efood και kiosky’s συνεργάζονταν στην Αττική τους τελευταίους μήνες όταν και λανσαρίστηκε η υπηρεσία άμεσης παράδοσης προϊόντων παντοπωλείου μέσα απ’ την πλατφόρμα της efood. 

Επίσης με δεδομένο ότι η efood έχει συνεργασία με τη μεγαλύτερη αλυσίδα του οργανωμένου λιανεμπορίου της χώρας, τον Σκλαβενίτη, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η εταιρεία τεχνολογίας πλέον αποκτά κομβικό ρόλο στο σύνολο της λιανικής.

Πέραν της λιανικής, όμως, η efood ενισχύει ακόμα περισσότερο τη θέση της στο Online delivery μιας που η συμφωνία αφορά και τις πλατφόρμες του ομίλου Μούχαλη, etable και delivery.gr.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων - Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

H Adele προαναγγέλλει την κυκλοφορία νέου τραγουδιού - Βίντεο

Τσάρλι Σιν: Δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του Ντενίζ Ρίτσαρντς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης