Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη για τις τιμές - Γιατί η αγορά φοβάται «λουκέτα»

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη για τις τιμές - Γιατί η αγορά φοβάται «λουκέτα»

Τους στόχους της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα  ανακούφισης των καταναλωτών ανέλυσε ο κ. Σκρέκας

revma
Στα ασφυκτικά περιθώρια κέρδους για την αγορά της προμήθειας αλλά και τις επικοινωνιακές αστοχίες της κυβέρνησης σχετικά με το ρόλο της ΔΕΗ στο κυβερνητικό πακέτο μέτρων ανακούφισης των καταναλωτών, επικεντρώθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους προμηθευτές και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Στη συζήτηση μιας ώρας, στην οποία συμμετείχαν 40 συμμετέχοντες, ο κ. Κώστας Σκρέκας ανέλυσε τη στόχευση της κυβέρνησης για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από το ράλι των διεθνών τιμών ορυκτών καυσίμων και των ρύπων και ζήτησε από τους παρόχους να στηρίξουν τα μέτρα και στον βαθμό που μπορούν να εφαρμόσουν και την δική τους εκπτωτική πολιτική.

Ωστόσο αν και οι εκπρόσωποι των καθετοποιημένων παικτών της αγοράς όπως ο κ.  Ντίνο Μπενρουρμπή της  Protergia, ο κ. Γιώργος Κούβαρης της Ήρων και ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης της Elpedison που συνιστούν τους leaders του κλάδου από πλευράς μεριδίων απέφυγαν να πάρουν το λόγο, οι μεσαίοι και μικρότεροι προμηθευτές δεν δίστασαν να ασκήσουν δριμεία κριτική αλλά και να επισημάνουν τις δυσκολίες στην αγορά. Όπως δήλωσαν η ένταση και η διάρκεια της κρίσης κινδυνεύουν να αφανίσουν τους μη καθετοποιημένους αφήνοντας στην αγορά μόνο τους μεγάλους παίκτες που πατούν με το ένα πόδι στην λιανική και με το άλλο στη χονδρική και αυτό τους επιτρέπει να αντισταθμίζουν τις απώλειες. Οι εκπρόσωποι του κλάδου επισήμαναν επίσης ότι το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ όπως εξελίσσεται σήμερα το ενεργειακό κόστος δεν επαρκεί για να καλύψει την αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κούρσα της χονδρεμπορικής τιμής συνεχίζεται και για  σήμερα η μέση τιμή έχει διαμορφωθεί σε 172 ευρώ από 135, 83 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου - Το σχέδιο της επιτροπής

iPhone 13: Ελκυστικό ναι, επαναστατικό όχι

ΗΠΑ-Κίνα: «Άκυρο» στον Μπάιντεν από τον Σι Τζινπίνγκ για δια ζώσης σύνοδο κορυφής - Διαψεύδει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης