Η «ανάσα» της Τράπεζας Πειραιώς, οι μνηστήρες της Atticabank (ήρθαν στην Αθήνα) και το παχύ ταμείο του Βακάκη

Η «ανάσα» της Τράπεζας Πειραιώς, οι μνηστήρες της Atticabank (ήρθαν στην Αθήνα) και το παχύ ταμείο του Βακάκη

Χαίρετε! Xθες το μεσημέρι παρατήρησα μία είδηση που άρχισε να «ανεβαίνει» στα ειδησεογραφικά sites (μεταξύ των οποίων και στο protothema.gr) με τίτλο… “εκλογές με αυτό το υπουργικό συμβούλιο εκτός κι αν συμβεί κάτι «σημειακό»”.

DARKROOM_ROOM_FIN
Επειδή είμαι περίεργος και θέλω να τα μαθαίνω όλα, πήρα τηλέφωνο την πηγή μου να μάθω πώς ακριβώς μας προέκυψε η «είδηση» αυτή, με δεδομένο ότι το «πότε και πώς» ενός ανασχηματισμού το αποφασίζει (συνήθως) ένας, δηλαδή ο (εκάστοτε) πρωθυπουργός.

Άλλωστε, την ερώτηση αυτή (είναι αυτός ο τελευταίος ανασχηματισμός σας;) την είχε δεχτεί ο πρωθυπουργός μόλις την Κυριακή στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ και είπε εμφατικά «αυτό δεν θα σας το απαντήσω», διατηρώντας το «πρωθυπουργικό δικαίωμα» να αλλάζει πρόσωπα και σχήμα όποτε νομίζει. Μου είπε λοιπόν η πηγή μου ότι η «είδηση» για το «εκλογές με αυτό το σχήμα εκτός αν συμβεί κάτι σημειακό», το εκστόμισε «ένοικος» του Μ.Μ. που είχε πάει στη Βουλή γι’ άλλον λόγο και «πέτυχε» στον δρόμο τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, οι οποίοι (κλασικά) έκαναν πηγαδάκι και τον άρχισαν σε ερωτήσεις, για όλα.

Από τον ανασχηματισμό, έως την τρίτη δόση κ.λπ. Νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να μίλαγε για θέματα αρμοδιότητός του και πάντως όχι για το «σημειακό ενός ανασχηματισμού», μην εκνευριστεί ο καθ’ ύλην αρμόδιος και τον στείλει για… Συμιακό γαριδάκι.

Όσοι παρακολουθούν στενά τη χρηματιστηριακή αγορά είχαν θορυβηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις από τις συστηματικές πωλήσεις που έβγαιναν στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Οι πληροφορίες της στήλης είναι ότι ο βομβαρδισμός του χαρτιού της Πειραιώς προήλθε από το Bienville Capital, το οποίο προ ΑΜΚ εμείς οι δημοσιογράφοι το αναφέραμε συχνά ως έναν από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Πειραιώς με ποσοστό άνω του 5%. Για λόγους που η στήλη αγνοεί, το Bienville δεν μπήκε στην τελευταία ΑΜΚ και τις τελευταίες ημέρες άρχισε να ρευστοποιεί τη θέση του.

Κλείσιμο
Η διαχείριση των πωλήσεων της Bienville έγινε κυρίως από την Goldman Sachs, η οποία παρέδωσε μαθήματα ολοκληρωμένων υπηρεσιών (λέγε με Χάρη Ηλιάδη) ενεργοποιώντας το downsize protection, βρίσκοντας funds (τα περισσότερα είχαν συμμετάσχει στην ΑΜΚ) που απορρόφησαν την προσφορά. O κύκλος των πωλήσεων (τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος) φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί και πιθανότατα το αυριανό μετοχολόγιο θα αποτυπώνει τις νέες μετοχικές ισορροπίες. Λογικά, το χαρτάκι της Πειραιώς θα πρέπει στις επόμενες ημέρες να «αναπνεύσει» καθώς ο βομβαρδισμός των πωλήσεων αν δεν έληξε, λήγει.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης