Βεσυρόπουλος: Η μάχη ενάντια στο λαθρεμπόριο μας αφορά όλους

Βεσυρόπουλος: Η μάχη ενάντια στο λαθρεμπόριο μας αφορά όλους

Οι επιπτώσεις του παράνομου εμπορίου σε καπνό και καφέ

Εκδηλωση_για_αντιμετωπιση_λαθρεμποριου_Photo_1
Μια ξεχωριστή διάσταση σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του στην 85η ΔΕΘ, έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, διοργανώνοντας συζήτηση με εκπροσώπους φορέων του Ιδιωτικού Τομέα, με θέμα: «Λαθρεμπόριο/Πολιτικές Αντιμετώπισης και Δράσεις για την Περιστολή του».

Στη συζήτηση που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, ο οποίος ήταν και ο βασικός ομιλητής, συμμετείχαν ως συνομιλητές ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας Παπαστράτος, κ. Γιάννης Μαστροκώστας και ο Γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ), κ. Αναστάσιος Γιάγκογλου.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, στην ομιλία του, επισήμανε ότι «η μάχη ενάντια στο λαθρεμπόριο μας αφορά όλους» και αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Οικονομικών για την αποτελεσματικότερη περιστολή του λαθρεμπορίου.

Εκδηλωση_για_αντιμετωπιση_λαθρεμποριου_Photo_2__1_

Όπως ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος, το νέο θεσμικό πλαίσιο, που έφερε και έθεσε σε εφαρμογή η Κυβέρνηση, ενίσχυσε τους δείκτες αποτελεσματικότητας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, κάλυψε τα κενά ασφαλείας που υπήρχαν και συνδέεται πλέον με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

«Η προσπάθεια για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου αποτελεί κοινό πεδίο για την Πολιτεία και την Υγιή Επιχειρηματικότητα.

Ο δικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό και λειτουργικό πλαίσιο που θα ελέγχει τη διακίνηση και εμπορία προϊόντων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας και θα παράγει μετρήσιμα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, μέσα από τις διασταυρώσεις, τους ελέγχους, αλλά και ένα νέο πλαίσιο που δεν θα είχε τα κενά του παρελθόντος. Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν θα διστάσουμε να αξιολογούμε, να επικαιροποιούμε και να βελτιώνουμε, όπου χρειάζεται, αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο», τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Κλείσιμο
Από την πλευρά των συμμετεχόντων ομιλητών, ο κ. Γιάννης Μαστροκώστας και ο κ. Αναστάσιος Γιάγκογλου, αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις του παράνομου εμπορίου στον κλάδο των καπνικών προϊόντων και στον κλάδο του καφέ, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υλοποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου και στην ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

Ειδήσεις σήμερα

Το ξέσπασμα της Έλενας Πολυχρονοπούλου μετά την προφυλάκιση για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης και το στοιχείο που την «έκαψε»

Fake εμβολιασμοί: Στο μικροσκόπιο «εισαγόμενα» πιστοποιητικά και εργαζόμενοι στους κλειστούς χώρους

Η δραματική απόδραση μιας γυναίκας από την κόλαση του Αφγανιστάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης