Ακριβά καύσιμα: Στα 2 ευρώ η βενζίνη στην Τήνο - Πού οφείλεται η αύξηση των τιμών

Ακριβά καύσιμα: Στα 2 ευρώ η βενζίνη στην Τήνο - Πού οφείλεται η αύξηση των τιμών

«Καίνε» τους καταναλωτές τα καύσιμα  -  «Φωτιά» η τιμή της βενζίνης – Πόσο έχει ακριβύνει από την αρχή του χρόνου - Ο  Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων επιχειρεί να αποσαφηνίσει τους λόγους - Με 2 ευρώ το λίτρο πάνε διακοπές οι Έλληνες

venzini-kausima
Σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις τιμές των καυσίμων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με χιλιάδες καταναλωτές να ζητούν απαντήσεις για την ακρίβεια που επηρεάζει το πορτοφόλι τους. 

Ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων επιχείρησε να αποσαφηνίσει τους λόγους πίσω από τη σταθερά ανοδική τιμή των καυσίμων, εκτιμώντας πως κατά κύριο λόγο οφείλεται στις αυξήσεις των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου.

Όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, «η επιβάρυνση έχει σημειώσει μια αύξηση της τάξεως του 20 με 22% από την αρχή του χρόνου».

Όπως έκανε ο ίδιος γνωστό η αύξηση δεν αφορά μόνο στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, αλλά και του πετρελαίου. Ωστόσο, πρόσθεσε πως την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μια αμελητέα - μικρή μείωση της τιμής. 

«Αν αγοράσουμε φθηνότερα θα προσπαθήσουμε να το μετακυλήσουμε στον καταναλωτή» σημείωσε.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, στην Τήνο η βενζίνη η αμόλυβδη αγγίζει τα 2 ευρώ!


Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω της ανόδου του πετρελαίου κίνησης  «επιβαρύνεται η παραγωγή, οι μεταφορές, ακόμη και οι υπηρεσίες».


Το φαινόμενο όπως πάντα είναι παγκόσμιο και εκπορεύεται από τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» αυξήθηκαν πάνω από 45% μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021 κάνοντας ράλι προς τα 80 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 2,5 χρόνια.

Οι αναλυτές αποδίδουν το ράλι σε μια σειρά παραγόντων: την απρόσκοπτη διενέργεια εμβολιασμών κατά της Covid-19 ανά τον κόσμο, τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού που ευνοεί φυσικά τις μετακινήσεις και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, αλλά και τη μαζική περικοπή της παραγωγής πετρελαίου από χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του (ΟΠΕΚ+).

Ενώ στην Αττική μπορούμε να βρούμε την βενζίνη στο 1,64 ευρώ/λίτρο, όποιος επισκεφτεί τις Κυκλάδες θα δυσκολευτεί να βρει τιμές χαμηλότερα από 1,90 ευρώ/λίτρο για την 95άρα βενζίνη. Οι Κυκλάδες είναι επίσης ο νομός με την υψηλότερη τιμή 100άρας βενζίνης με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται πάνω από 2 ευρώ/λίτρο.


Δείτε βίντεο: Ακριβά καύσιμα: Στα 2 ευρώ η βενζίνη στην Τήνο - Πού οφείλεται η αύξηση των τιμών
Ακριβά καύσιμα: Στα 2 ευρώ η βενζίνη στην Τήνο - Πού οφείλεται η αύξηση των τιμών


Ειδήσεις σήμερα: 

Στο τραπέζι η τρίτη δόση εμβολίου - Ποιες κατηγορίες ευπαθών ομάδων αφορά

Ο ανεμβολίαστος Τσιτσιπάς «προσέχει τον εαυτό του και τους γύρω του» - Τι έγραψε στο Instagram μετά τον σάλο

Κορωνοϊός: «Μίνι» lockdown και στο Ρέθυμνο - Παράταση σε Ηράκλειο και Χανιά - Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι 18-39 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης