Σταϊκούρας σε τράπεζες: «Ρίξτε χρήμα στην αγορά τώρα»

Σταϊκούρας σε τράπεζες: «Ρίξτε χρήμα στην αγορά τώρα»

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τρίτη του υπουργού Οικονομικών με τους τραπεζίτες και φορείς της αγοράς

staikouras_neo
Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία –και με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- συγκαλεί ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας την προσεχή Τρίτη, 29 Ιουνίου, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των συστημικών τραπεζών, της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και εκπροσώπων από φορείς της αγοράς και Επιμελητήρια της χώρας.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης θα είναι η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr στην κυβέρνηση θεωρούν ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στις τράπεζες για να φτάσει η αυξημένη ρευστότητα στην αγορά. Και αυτό καθώς οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί και η πρόσβαση στην ΕΚΤ και σε φθηνά κεφάλαια διευκολύνουν το έργο τους, που είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Όπως μάλιστα αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών στην επίσημη ανακοίνωση για την επικείμενη τηλεδιάσκεψη με τους τραπεζιτες, «η Ενίσχυση της ρευστότητας που αποτελεί βασικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής για την επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης».

Ειδήσεις σήμερα: 
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Κατερινόπουλος: Έγινε ταξίδι στην Κρήτη πριν τη δολοφονία

Προκλητικός και πάλι ο Ακάρ: Μάταια ξοδεύετε τους πόρους των Ελλήνων σε εξοπλισμούς

Νέο ασφαλιστικό: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα όσα αλλάζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης