Οι «κατινιές» ενός τραπεζίτη, το τριζάτο ακίνητο στη Φιλοθέη και ο παράξενος διαγωνισμός του Υπερταμείου

Οι «κατινιές» ενός τραπεζίτη, το τριζάτο ακίνητο στη Φιλοθέη και ο παράξενος διαγωνισμός του Υπερταμείου

Χαίρετε! Εντάξει, ασφαλώς είναι καλά νέα η χθεσινή συνάντηση και… ο πάγος που έσπασε με τον Ερντογάν, αλλά το έργο επαναλαμβάνεται επί χρόνια οπότε ας περάσουμε ήσυχα το καλοκαίρι και βλέπουμε.

DARKROOM_ROOM_FIN
Επόμενη «διεθνής στάση» του πρωθυπουργού είναι στην Αίγυπτο τη Δευτέρα κι έτσι όπως βλέπω να εξελίσσεται η περίοδος δεν μοιάζει να έχει χρόνο (και λόγο) για ανασχηματισμό Ιούλιο μήνα.

Όσον αφορά άλλα νέα, σε πρόβλημα (για τα καλά) φαίνεται ότι εξελίσσεται ο τουρισμός από τη Βρετανία γιατί η πανδημία εκεί περνάει μάλλον έξαρση. Και εν πάσει περιπτώσει, καλύτερα να μην έρθουν (ή εναλλακτικά να έρθουν Αύγουστο) αν πρόκειται να κολλήσουν το σύμπαν.

Το τριήμερο κυρίως με εμάς τους… local heroes πάει για sold out στα αεροπλάνα, τα καράβια και εν μέρει τα ξενοδοχεία. Γενικά ο τουρισμός εξελίσσεται αργά και για τον Ιούλιο, πλην Μυκόνου.

Εκεί προφανώς είναι άλλος κόσμος, οι μπίζνες τρέχουν με ρυθμούς προ πανδημίας. Ετσι όπως δείχνει η Μύκονος μετατρέπεται σε επενδυτικό project τύπου Ibiza, μια κατηγορία μόνη της. Πέφτουν τα δισ. ευρώ βροχή σε όλο το νησί από ξενοδοχεία, clubs εστιατόρια κ.λπ. (αλλά από υποδομές πολύ χάλια).

Κλείσιμο
Κατά Ελούντα μεριά πάντως η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο επιχειρηματίας Φώτης Κοκοτός της ΕΛΟΥΝΤΑ ΑΕ. Όπως ανέβασε στο twitter “Ελούντα: Εικόνα τζίρου κρατήσεων για τη σεζόν 2021 σε σύγκριση με το σύνολο του 2019 (την αντίστοιχη χρονική στιγμή)

Φεβρουάριος -25%

Μάρτιος -34%

Απρίλιος -28%

Μάιος -15%

Σήμερα -8%.

(Μέση τιμή διανυκτέρευσης 2021 700 ευρώ, έναντι 2019 400 ευρώ)».

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης