Μαργκρέτε Βεστάγκερ στο Πρώτο Θέμα: «Κρατική βοήθεια και το 2022»

Μαργκρέτε Βεστάγκερ στο Πρώτο Θέμα: «Κρατική βοήθεια και το 2022»

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ελλάδα έγινε το πρότυπο της Ευρώπης στη διαχείριση της πανδημίας - Σημειώθηκε ένα «ψηφιακό θαύμα στο Δημόσιο» - Μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης να αλλάξει την εικόνα της χώρας

vestagers
Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργκρέτε Βεστάγκερ βρίσκεται ίσως στην πιο νευραλγική θέση στο Κολέγιο των Επιτρόπων, μια και είναι υπεύθυνη για δύο μεγάλους τομείς που στην εποχή της πανδημίας έχουν αναδειχθεί σε καίριους.

Ο ένας αφορά την ψηφιακή μετάβαση, την «Ψηφιακή Εποχή», όπως αναφέρεται στον επίσημο τίτλο της κυρίας Βεστάγκερ, και ο άλλος είναι ο ανταγωνισμός. Αυτό σημαίνει πως εν μέσω της πανδημίας βρίσκεται σε έναν ρόλο-κλειδί με αρμοδιότητες που ξεκινούν από τα έκτακτα προγράμματα στήριξης έναντι των συνεπειών της πανδημίας, τις κρατικές ενισχύσεις που σήμερα δίνονται, τη διαφύλαξη των κανόνων της Ενιαίας Αγοράς κ.ο.κ. και φτάνουν ως την προσπάθεια αναθέρμανσης και μετασχηματισμού των οικονομιών μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης, στο οποίο και η Ελλάδα ποντάρει.

Το ραντεβού μας για την αποκλειστική συνέντευξη στο «business stories» είχε κλειστεί στο γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα αφότου είχαν ολοκληρωθεί όλες οι επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό, αλλά και σειρά υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα η κουβέντα μας ήταν η τελευταία υποχρέωση για την ίδια προτού αναχωρήσει με τον σύζυγό της για τους Δελφούς, μια και η πανδημία περιόρισε στην Αθήνα το ομώνυμο Οικονομικό Φόρουμ στο οποίο κλήθηκε να μιλήσει. Και στη συζήτηση που είχαμε φρόντισε να στείλει αρκετά μηνύματα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Τζανάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Μέχρι τις 20-25 Ιουνίου θα έχουμε κάτω από 1000 κρούσματα ημερησίως

Κρήτη: Το γράμμα των παιδιών της 44χρονης με την εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό

Γερμανός βουλευτής αναζητά τις ποντιακές του ρίζες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης