Στην Βουλή η σύμβαση ΤΑΙΠΕΔ – Ελληνικό ΑΕ για τα εμπράγματα δικαιώματα

Elliniko_photo

Τι αναφέρει η  έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Στην Βουλή προς κύρωση κατατέθηκε η σύμβαση μεταβίβασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων λόγω εισφοράς σε είδος έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ αφενός του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. και αφετέρου της Ελληνικό - Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

«Το ΤΑΙΠΕΔ παραχωρεί, μεταβιβάζει και παραδίδει στην αντισυμβαλλόμενη εταιρεία Ελληνικό ΑΕ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, τα ειδικότερα περιγραφόμενα στα οικεία παραρτήματα ακίνητα μετά των πάσης φύσεως κτιρίων, συστατικών, παραρτημάτων κλπ κατ εφαρμογή του νόμου 4787/2021 σε ολοσχερή καταβολή του συνόλου του ποσού των 911.200.000 ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

Επίσης προσδιορίζονται οι επιμέρους υποχρεώσεις των Συμβαλλόμενων (μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ των ακινήτων, απαλλαγμένων παντός εμπράγματου βάρους, φόρου, τέλους, νομικού και πραγματικού ελαττώματος κλπ, πιστοποίηση της ολοσχερούς καταβολής του ποσού της αύξησης κεφαλαίου δια της εισφοράς των εμπράγματων δικαιωμάτων, έκδοση και παράδοση στο ΤΑΙΠΕΔ από την εταιρεία Ελληνικό ΑΕ ενός ή περισσότερων μετοχικών τίτλων που ενσωματώνουν την εν λόγω αύξηση κεφαλαίου αυτής».

Ειδήσεις σήμερα:

Σπύρος Μπιμπίλας: Η σχέση του με τον Πέτρο Φιλιππίδη - Γιατί «πρωταγωνιστεί» στην κατάθεση της συζύγου του ηθοποιού

Προειδοποίηση Νετανιάχου: Θα απαντήσουμε σκληρά εάν υπάρξουν νέες επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας

Νίκος Πάλλης: Έφυγε ένας απ’ τους εκπροσώπους της παλιάς επιχειρηματικής Αθηνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης