Στις ενδιάμεσες εκπτώσεις ποντάρουν οι έμποροι κάνοντας γενναίες προσφορές

Στις ενδιάμεσες εκπτώσεις ποντάρουν οι έμποροι κάνοντας γενναίες προσφορές

Θα προσπαθήσουν να καλύψουν από σήμερα το «χαμένο έδαφος» ποντάροντας στην επανεκκίνηση της εστίασης για αύξηση των πωλήσεων – Μέχρι πότε θα διαρκέσει η εκπτωτική περίοδος – Ανοικτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή - Ποια προϊόντα «μάζεψαν το ρευστό» στην πασχαλινή αγορά

ekptoseis-lock
Με γενναίες εκπτώσεις που μπορεί να φθάσουν ως και το 50% ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Μία περίοδος κατά την οποία οι καταστηματάρχες θα επιχειρήσουν να καλύψουν μέρος του «χαμένου εδάφους» απ’ τη φετινή πασχαλινή περίοδο. Και τούτο διότι παρά την αύξηση της εμπορικής κίνησης από τη Μ. Πέμπτη και μετά, το μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου ουσιαστικά κατευθύνθηκε σε λαμπάδες και δώρα για τα παιδιά (από παιχνίδια και μικρογκάτζετς ως ένδυση και υπόδηση), με αποτέλεσμα η εμπορική κίνηση στη γενική εικόνα να κρίνεται υποτονική.

Παρά το γεγονός ότι πάντα μετά από κάθε εορταστική περίοδο η αγορά κάνει «κοιλιά», οι επαγγελματίες ελπίζουν ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα κινηθούν αντίστροφα λόγω της επαναφοράς της εστίασης. Όπως εξηγούν στο newmoney παράγοντες της αγοράς η εστίαση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να «ανεβάσουν ταχύτητα» οι πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων για δύο λόγους: Αφενός διότι η χαλαρή διάθεση για τα ψώνια πάντα συνδυάζεται με φαγητό ή καφέ ως συνήθεια που αλληλοσυμπληρώνει και αφετέρου υπάρχει πλέον ένας καλός λόγος για την αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης, γυαλιών ηλίου κοκ από τους καταναλωτές!

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και ζέστη

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

New York Times: Το μεγάλο στοίχημα του ελληνικού τουρισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης