ΑΓΕΤ Ηρακλής: Το ΥΠΕΝ ανάβει πράσινο στην καύση νέου τύπου αποβλήτων στον Βόλο

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Το ΥΠΕΝ ανάβει πράσινο στην καύση νέου τύπου αποβλήτων στον Βόλο

Περιορίζει την χρήση ορυκτών η βιομηχανία καίγοντας υπολείμματα απορριμμάτων –Με ποιους όρους τροποποιείται η περιβαλλοντική μελέτη της μονάδας

iraklis
Την αξιοποίηση υλικών για καύση δευτερογενών καυσίμων με νέους όρους, δίνει στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, η πρόσφατη τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την μονάδα της στο Βόλο.

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρέχει την δυνατότητα της χρήσης από την τσιμεντοβιομηχανία και νέου τύπου εναλλακτικών πρώτων υλών (SRF/RDF) για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών και επιπλέον, την παραλαβή και αποθήκευση συσκευασμένου σε δέματα εναλλακτικού καυσίμου με containers. Στα υλικά αυτά περιλαμβάνονται τα απόβλητα από βιομηχανία αλουμινίου, λιπασμάτων, από μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από εργοστάσια παραγωγής σιδήρου και χάλυβα, από ασβέστη, από ανακύκλωση γυαλιού κ.α.

Τα επεξεργασμένα αυτά υπολείμματα από Κέντρα Διαλογής και Ανακύκλωσης Υλικών (SRF) και από βιομηχανίες περιορίζουν τη χρήση ορυκτών, μη ανανεώσιμων, καυσίμων.

Την άδεια για ενεργειακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων υλικών έχει λάβει η ΑΓΕΤ από το 2014 εν μέσω έντονων κινητοποιήσεων των κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις επιπτώσεις των εκλυόμενων ρύπων της μονάδας στην ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης