Γεύμα Μητσοτάκη - Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Γεύμα Μητσοτάκη - Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 14:00

stournaras_mitsotakis
Στις 14:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο κεντρικό κτίριο της τράπεζας. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών -ανά δίμηνο- συναντήσεων του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας με τον πρωθυπουργό.

«Η τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της πατρίδας μας αποδεικνύει, πιστεύω, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο» τόνισε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Και πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:  «Μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η μόνιμη -τονίζω τη λέξη μόνιμη- μείωση της προκαταβολής φόρου στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις και η επίσης μόνιμη επιπλέον μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του φορολογικού συντελεστή των νομικών προσώπων, ο οποίος θα φτάσει το 22% το 2022 για εισοδήματα 2021. Και βέβαια, διατηρείται η αναστολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης και για το 2022, καθώς και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3 μονάδες για τον επόμενο χρόνο. Αποδίδουμε, λοιπόν, πίσω στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κούρσα νησιών στη Μεσόγειο για προσέλκυση τουριστών: Κρήτη εναντίον Μαγιόρκας, Κως εναντίον Κάπρι...

Η επόμενη μέρα της αναβάθμισης: Ανάπτυξη 3,8% και στο βάθος… νέο ομόλογο

Έξαλλοι οι φαν του Τσάντγουικ Μπόουζμαν για την «αδικία» στα Όσκαρ - Ξέσπασαν στο Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης