Λιανεμπόριο: Στόχος το 1 δισ. ευρώ τζίρο την περίοδο του Πάσχα

Λιανεμπόριο: Στόχος το 1 δισ. ευρώ τζίρο την περίοδο του Πάσχα

Πώς πήγαν το πρώτο διήμερο επαναλειτουργίας τα εμπορικά κέντρα – Ποιοι εμφανίζονται μέχρι στιγμής να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη κίνηση

emporiko-main-54
Στην τελική ευθεία της πασχαλινής περιόδου μπαίνει από σήμερα το λιανεμπόριο με τους εμπόρους να ελπίζουν ότι η κορύφωση στην εμπορική κίνηση, που παραδοσιακά γίνεται αυτές τις ημέρες, θα γεμίσει το ταμείο παρά τα click away και click inside που λειτουργούν ως «κόφτες».

Μάλιστα παράγοντες της αγοράς έλεγαν στο newmoney.gr πως το στοίχημα για το σύνολο του λιανεμπορίου είναι να κλείσει η πασχαλινή περίοδος με έναν τζίρο γύρω στο 1 δισ. ευρώ, 500 εκατ. ευρώ μικρότερο σε σχέση με τις πωλήσεις που επιτυγχάνονταν την ίδια περίοδο προ της πανδημίας. Και τούτο παρά το γεγονός ότι μόλις προχθές μπήκαν στη μάχη εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και outlets ενώ και τα υποχρεωτικά ραντεβού και οι περιορισμοί στην κίνηση έχουν κόψει τις αυθόρμητες αγορές που αποτελούσαν πάντα ένα μεγάλο ποσοστό των συνολικών πωλήσεων.

Γι αυτό εξάλλου και παρά την μεγάλη κίνηση που κατεγράφη χθες σε βασικούς εμπορικούς δρόμους, όπως η Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, η κίνηση στα ταμεία των καταστημάτων φάνταζε δυσανάλογη.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Χαμός σε κορωνοπάρτι στο κέντρο της πόλης – Ανάστατοι οι κάτοικοι

Αφγανιστάν: 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν, οι επτά σε ενέδρα των Ταλιμπάν

ΗΠΑ: Μέχρι χθες είχαν χορηγηθεί συνολικά 228,7 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης