Οι εγχώριοι παίκτες του real estate επενδύουν σε πεντάστερα

Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος από το νέο επενδυτικό όχημα των PRODEA - Invel - YODA - Tα πλάνα της Grivalia και των εγχώριων ΑΕΕΑΠ

mhv-tourismos
Μπορεί η πανδημία να έχει οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση τον τουρισμό εντός κι εκτός Ελλάδας, με το 2021 να προδιαγράφεται επίσης δύσκολο, το επενδυτικό ενδιαφέρον ωστόσο για τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα παραμένει υπαρκτό, με την αγορά μάλιστα να συνεχίζει να προσελκύει μεγαλύτερους θεσμικούς παίκτες, με επίκεντρο τις ξενοδοχειακές μονάδες πολλών αστέρων.

Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία εμπίπτουν και οι εγχώριες Επενδυτικές Ακινήτων, εισηγμένες και μη, οι οποίες δίνουν έντονα το «παρών» στον ξενοδοχειακό κλάδο και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να το δίνουν και στο μέλλον, αναμένοντας, ιδιαίτερα από το β’ εξάμηνο του 2021, περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά. Η κίνηση της μεγαλύτερης εγχώριας εισηγμένης ΑΕΕΑΠ, της Prodea Investments από κοινού με τον βασικό της μέτοχο, την Invel, με επικεφαλής τον Κρις Παπαχριστοφόρου και τη YODA του Ιωάννη Παπαλέκκα, για τη δημιουργία ενός νέου οχήματος για επενδύσεις σε ξενοδοχεία σε Κύπρο, Ελλάδα, αλλά και Ιταλία φανερώνει ακριβώς ότι η επενδυτική όρεξη για τον ελληνικό τουρισμό παραμένει υψηλά, έστω κι αν οι επιδόσεις του ίδιου του κλάδου είναι τώρα στα τάρταρα. Στο παιχνίδι, με μεγάλα projects στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε δημοφιλείς προορισμούς, παραμένει από τον χώρο των πιο θεσμικών (ως πρώην ΑΕΕΑΠ) και η Grivalia του ομίλου Eurobank, μέσω της Grivalia Hospitality, η ΒriQ Properties του ομίλου Φέσσα, η Noval του ομίλου Viohalco, αλλά και η μη εισηγμένη Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ του ομίλου Ευμορφίδη. Η τελευταία, η οποία σήκωσε πολλή «σκόνη» με το πολυσυζητημένο πεντάστερο κάτω από την Ακρόπολη λόγω του ύψους που έκρυβε τη θέα προς τον Ιερό Βράχο, έχει ήδη στα σκαριά και διαφημίζει το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ 5 αστέρων ακριβώς στην ίδια περιοχή.

«Κυνηγάμε μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα»

«Οι πρώτες επενδύσεις αφορούν την Κύπρο, ωστόσο επόμενος σταθμός θα είναι η Ελλάδα και επιλεκτικά η Ιταλία», δηλώνει στο «business stories» ο κ. Αρις Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της PRODEA Investments με αφορμή τη στρατηγική συνεργασία Invel, PRODEA Investments και YODA Group του κ. Παπαλέκκα, γνωστού από την πορεία του στην Globalworth στη Ρουμανία που έφτασε να έχει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 3 δισ. ευρώ. Τα τρία μέρη ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα την ολοκλήρωση της μεταβίβασης από την PRODEA σε θυγατρική του YODA Group, ποσοστού 45% στην εταιρεία MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited (MHV).

H PRODEA Investments διατηρεί ποσοστό 45% και η Invel Real Estate, μέσω θυγατρικής της, ποσοστό 10%. Η MHV αποτελεί πλέον το κοινό επενδυτικό όχημα των τριών μετόχων στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στην ομπρέλα της έχει ήδη το 5άστερο «The Landmark Nicosia» (πρώην Hilton) στη Λευκωσία. Επιπλέον, απέκτησε και την Parklane Hotels Limited, ιδιοκτήτρια του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol» και του «Park Tower», που αποτελείται από 20 πολυτελή διαμερίσματα.

Το «Parklane» είναι το μοναδικό, επώνυμο θέρετρο πολυτελείας με διεθνή υπογραφή στην Κύπρο, βρίσκεται σε παραθαλάσσια έκταση 100 στρεμμάτων και αποτελείται από 222 πολυτελή δωμάτια και 52 σουίτες, συμπεριλαμβανομένων των 18 Park Villas. Eπόμενη προσθήκη στο όχημα της MHV θα είναι πιθανότατα το τουριστικό συγκρότημα «Aphrodite Hills Resort» επίσης στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Πάφο, το οποίο είχε εξαγοραστεί προ διετίας από κοινό σχήμα με τη συμμετοχή των PRODEA, Invel Real Estate και του βρετανικού fund Coller Capital.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Αρμένιοι: Το ανατριχιαστικό χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης γενοκτονίας

Lockdown- 'Ολα τα μέτρα μέχρι το Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά από σήμερα, τι θα γίνει με εκκλησίες και self tests

Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Σε αχαρτογράφητα νερά οι σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης