Ο Μαρινάκης στην Τέρνα Ενεργειακή, το deal του Φέσσα και οι «μανούβρες» της Εletson με τους Κινέζους

Ο Μαρινάκης στην Τέρνα Ενεργειακή, το deal του Φέσσα και οι «μανούβρες» της Εletson με τους Κινέζους

-Χαίρετε! Όσο ανοίγει ο καιρός και έρχονται εμβόλια, τόσο θα ανοίγει η αγορά και για τους ανθρώπους της εργασίας – ειδικά στην ελεύθερη οικονομία – θα καθίσταται υποχρεωτικό να τα κάνουν για να μπορέσει να επανέλθει σταδιακά η καθημερινότητα.

dark-room
Αλλωστε, οι 40 έως 60 ετών θα αποδειχθεί ότι θέλουν να εμβολιαστούν και να τελειώνουν μια ώρα νωρίτερα. Το καλοκαίρι, από τον Ιούλιο και μετά, προβλέπεται καλό σε κίνηση και τουρισμό και τα μηνύματα έρχονται από παντού, αγορές όπως η Αμερική, η Βρετανία, το Ισραήλ, τα Εμιράτα και πιο «μαζεμένα» οι Ευρωπαίοι αρχίζουν και βλέπουν διακοπές. Ας το πάρουν απόφαση και εδώ ότι οι «παππούδες μας» είναι διστακτικοί να εμβολιαστούν και να τελειώνουμε, να δώσουν εμβόλια στους νεότερους και, κυρίως, στον τουρισμό, να ξεκινήσουμε σε κανέναν μήνα τις δουλειές. Ελάτε, κύριε Μητσοτάκη, μην το πολυπαιδεύετε, άλλωστε ο αντίπαλός σας ασχολείται με τα εσωτερικά του, δεν φαίνεται να μπορεί να κόψει την αλυσίδα με όλους αυτούς τους απίθανους τύπους που τον κρατάνε «μισοπνιγμένο».

-Η πιο εντυπωσιακή επιχειρηματική κίνηση όμως – που θα φανεί συντόμως και χρηματιστηριακά – είναι η είσοδος σε μία ομολογουμένως σημαντική και πολλά υποσχόμενη εταιρεία, την Τέρνα Ενεργειακή, ενός μεγάλου εγχώριου παίκτη με «διεθνείς προβολές» στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω εταιριών συμφερόντων του αγόρασε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό στην «πράσινη εταιρεία», έγινε partner με τον Γιώργο Περιστέρη και σχεδιάζει έναν συνδυασμό της ναυτιλιακής του δουλειάς με την «καθαρή ενέργεια» με σκοπό τις διεθνείς αγορές. Καράβια και ενέργεια όλα σε ένα, που λένε. Εξόχως ενδιαφέρον αφού τα επόμενα δύο χρόνια οι ναυτιλιακές εταιρίες θα πρέπει να μειώσουν δραστικά το “αποτύπωμά” τους σε ρύπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης