ΑΑΔΕ: Σήμερα οι πληρωμές αποζημιώσεων για τα ενοίκια Ιανουαρίου

ΑΑΔΕ: Σήμερα οι πληρωμές αποζημιώσεων για τα ενοίκια Ιανουαρίου

Ακολουθούν οι αποζημιώσεις για παλιότερους μήνες και οι συμψηφισμοί

enoikia
Σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν να πιστώνονται σταδιακά (ανά τράπεζα) τα ποσά των αποζημιώσεων που αφορούν στα κουρέματα ενοικίων που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο. οι πληρωμές που θα γίνουν θα υπερβούν τα 70 εκατ. ευρώ και θα αφορούν άνω των 150.000 ΑΦΜ, ενώ μετά το στάδιο των διορθώσεων, θα ακολουθήσει και η εκκαθάριση και πραγματοποίηση των συμψηφισμών με φορολογικές υποχρεώσεις, των αποζημιώσεων για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 19.3 καταβλήθηκαν 8 εκατ. ευρώ σε 119.440 εκμισθωτές για αποζημιώσεις μερικών μειώσεων (40%) μισθωμάτων Ιανουαρίου, οι οποίες θα συνεχιστούν και σήμερα.

Αύριο, Τετάρτη, η ΑΑΔΕ θα πληρώσει και τις εκκρεμότητες για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020 στους δικαιούχους.

Παράλληλα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και όλη την 25η Μαρτίου το σύστημα θα πραγματοποιεί συμψηφισμούς με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.

Το ποσό της αποζημίωσης το οποίο θα καταβληθεί σε κάθε ιδιοκτήτη που δεν εισέπραξε καθόλου ενοίκιο βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας καθώς και σε κάθε ιδιοκτήτη που εισέπραξε τα ενοίκια των μηνών αυτών μειωμένα κατά 40% δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Για κάθε ιδιοκτήτη που υποχρεώθηκε να μην εισπράξει καθόλου ενοίκιο τον Ιανουάριο οι αποζημιώσεις που θα λάβει θα ανέρχονται στο 80% των απωλεσθέντων ενοικίων. Για κάθε ιδιοκτήτη που υποχρεώθηκε να εισπράξει το ενοίκιο Ιανουαρίου μειωμένο κατά 40% οι αποζημιώσεις θα καλύπτουν το 50% των απωλεσθέντων ενοικίων ή το 20% των συνολικών συμφωνηθέντων ενοικίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχέδιο «Ελευθερία»: Το 1,5 εκατ. εμβολιασμούς φτάνει σήμερα η χώρα μας

Κόντρες κυβέρνησης-φαρμακοποιών και ΣΥΡΙΖΑ για τα self test

Έσπασε το «φράγμα» των 5.000 νοσηλευόμενων σε νοσοκομεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης