Επιταγές: Ξεκίνησαν από χθες οι δηλώσεις αναστολής - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Επιταγές: Ξεκίνησαν από χθες οι δηλώσεις αναστολής - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μέχρι τις 23 Μαρτίου οι δηλώσεις για την αναστολή στις επιταγές - Τι διευκρινίζει η ΕΕΤ(Ελληνική Ένωση Τραπεζών)

epitages_trapezes
Ξεκίνησαν από χθες οι δηλώσεις όσον αφορά στην αναστολή των επιταγών, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Μαρτίου.

Μέχρι και αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης από τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την αναστολή των επιταγών, σύμφωνα με  ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, μέχρι και την παραπάνω ημερομηνία δεν θα επιτρέπεται η εμφάνιση, πληρωμή ή σφράγιση των αξιογράφων, των οποίων:

-τα ΑΦΜ εμπίπτουν στους προστατευόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με βάση τα διαβιβασθέντα στις τράπεζες αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), και επιθυμούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης του Νόμου 4781/2021, τα πιστωτικά ιδρύματα θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και γνωστοποιήσεις - εντός της προβλεπόμενης στο νόμο προθεσμίας - σχετικά με την διαδικασία υποβολής σχετικής δήλωσης.

Ως εκ τούτου, από τις 16 Μαρτίου (ημερομηνία έναρξης των δηλώσεων) έως και τις 23, δεν θα λαμβάνεται υπόψη, δηλαδή αναστέλλεται ο χρόνος για την εμφάνιση/πληρωμή/σφράγιση των παραπάνω αξιογράφων. Μετά το πέρας της ως συγκεκριμένης ημερομηνίας (23.3.2021) δεν θα είναι δυνατή η υποβολή οποιαδήποτε δήλωσης. Όμως, από την 24η Μαρτίου και έπειτα, τα αξιόγραφα για τα οποία δεν θα έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα η δήλωση, θα εμφανίζονται/ πληρώνονται/ σφραγίζονται κανονικά.
epitages_check


Παράλληλα, εφόσον οι υπόχρεοι προς πληρωμή αξιογράφων, ακόμα και αν εμπίπτουν στους ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρήσεων, επιθυμούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα παραπάνω αξιόγραφα (ακόμη και πριν από την 23 Μαρτίου 2021), θα πρέπει να επικοινωνούν με την πληρώτρια τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά στους υπόχρεους προς πληρωμή αξιογράφων, των οποίων οι ΚΑΔ θα υπαχθεί εντός Μαρτίου στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων, ισχύει η ίδια διαδικασία. Μάλιστα, η δήλωση θα υποβάλλεται εντός έξι  εργασίμων ημερών από την επομένη της διαβίβασης των αρχείων της ΑΑΔΕ  με τα ΑΦΜ των δικαιούχων πελατών στις τράπεζες.



Ειδήσεις σήμερα: 

Παρενόχληση ανήλικων αθλητών στον Βόλο: «Ο φροντιστής έστελνε φωτογραφιες στο παιδί μου για ένα μήνα»

Βραβεία Grammy: Η Dua Lipa έκανε... στριπτίζ επί σκηνής (βίντεο + φωτό)

Έρχεται ζεστό Σαββατοκύριακο - Πού θα δούμε 25άρια - Νέοι χάρτες και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης