Μείωση ενοικίων: Τα 9 «SOS» για τα «κουρέματα» και τις αποζημιώσεις

Μείωση ενοικίων: Τα 9 «SOS» για τα «κουρέματα» και τις αποζημιώσεις

Το ημερολόγιο με τις κομβικές ημερομηνίες - Πόσες αιτήσεις είναι σε εκκρεμότητα - Μικροδιαφορές στα δηλωθέντα ενοίκια δεν θα απορρίπτονται

akinita_akropoli
Σήμερα θα εμφανιστεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ η επικαιροποιημένη εικόνα των μειώσεων ενοικίων για τα υποκαταστήματα, δηλαδή ποια υποκαταστήματα δικαιούνται μείωση ενοικίων 40% και ποια 100% για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο, ενώ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, έχουν περιθώριο μέχρι τις 10 Μαρτίου να υποβάλουν δηλώσεις για τα «κουρέματα» του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ όμως παραμένει το πρόβλημα με τις εκκρεμότητες του 2020, δηλαδή τους συμψηφισμούς αποζημιώσεων με φόρους που δεν έχουν γίνει ακόμα . Οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα ανέρχονται στο 30% των υποβληθεισών δηλώσεων, και συγκεκριμένα σε περίπου 80.000 δηλώσεις της περιόδου Μαρτίου-Αυγούστου 2020, 90.000 του μηνός Νοεμβρίου 2020 και 100.000 του μηνός Δεκεμβρίου 2020. Αφορούν κυρίως δηλώσεις πολλαπλών συνεκμισθωτών, ή για πολλαπλά μίσθια ακίνητα, υπεκμισθώσεων, και πολλών άλλων προβλημάτων.

«Δηλώσεις με μικροδιαφορές στα δηλωθέντα ποσά μισθωμάτων, όπως έχουμε ενημερωθεί, θα θεωρηθούν ορθές και αποζημιωτέες» τονίζει σε ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ και παραθέτει ένα οδηγό με 10 σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων:

1. Στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ εμφανίζεται η επικαιροποιημένη εικόνα των μειώσεων υποκαταστημάτων.
2. Μέχρι 10 Μαρτίου παρατάθηκε ήδη η προθεσμία υποβολής δηλώσεων COVID μηνός Ιανουαρίου 2021.
3. Από την 15 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις δηλώσεων COVID μηνός Φεβρουαρίου 2021.
4. Μετά τις 15 Μαρτίου αναμένεται να αρχίσουν οι πληρωμές αποζημιώσεων για μισθώματα Ιανουαρίου 2021.
5. Μέχρι 9 Μαρτίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των Δηλώσεων COVID Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις των σχετικών αποφάσεων.
6. Στη συνέχεια στους ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID και έχουν απορριφθεί, θα αποσταλεί από την ΑΑΔΕ ενημέρωση σχετικά με τους λόγους απόρριψης.
7. Όταν οι ιδιοκτήτες αυτοί ενημερωθούν για τους λόγους απόρριψης, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020.
8. Όσοι ιδιοκτήτες δεν έλαβαν αποζημίωση διότι δεν είχαν επικαιροποιήσει τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι 15/2/2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.
9. Μέχρι τις 16 Μαρτίου αναμένεται να έχουν διενεργηθεί και άλλοι συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.


Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτρονικός αριθμός σε κάθε φοιτητή από το πρώτο έτος σπουδών

Lockdown: Όλα τα μέτρα - Γιατί δεν επιλέχθηκε καθολικό lockdown

Μαίνεται η κόντρα για τον Κουφοντίνα –Eλιγμός με τη νομική εκπροσώπηση και την αναζήτηση νομικής λύσης
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης