Παράταση μέχρι 28 Απριλίου για τις αιτήσεις επιδότησης εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων

Παράταση μέχρι 28 Απριλίου για τις αιτήσεις επιδότησης εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων

Η επιδότηση αφορά σε επιχειρήσεις εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τ.μ. εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη, χωρίς ΦΠΑ - Μέγιστο ποσό επιχορήγησης οι 5.000 ευρώ

thermantika_swmata1
Παρατείνεται μέχρι τις 28 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία για την επιδότηση αγοράς θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, έπειτα από σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Σημειώνεται πως η προθεσμία κανονικά έληγε αύριο, 4 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ). Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανά χώρο εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) και από εθνικούς πόρους και θα υλοποιηθεί μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ).

Υπογραμμίζεται ότι πριν από την υποβολή της αίτησης, ο λήπτης της ενίσχυσης πρέπει να έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια και την αποπληρωμή των θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, καθώς και στη σχετική εγγραφή στα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης μόνο μία φορά ανά ΑΦΜ.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://heating-devices.mindev.gov.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: 45χρονος βρέθηκε με... παιδί στα μητρώα του ΙΚΑ Ηρακλείου

Ελασσόνα: Τρομάζει ο χορός των μετασεισμών - Στους δρόμους οι κάτοικοι μετά τα 6 Ρίχτερ - Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι

Αυστηρότερα μέτρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη εισηγούνται οι ειδικοί - «Όχι» σε γενικό lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης