Άνοιξαν και για την Ελλάδα οι παραγγελίες για «διαστημικό» internet του Έλον Μασκ

Άνοιξαν και για την Ελλάδα οι παραγγελίες για «διαστημικό» internet του Έλον Μασκ

Η υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια 

diastima-ellada-stathmos-500
Τις «διαστημικές» ταχύτητες internet του Έλον Μασκ, θα έχουν τη δυναντότητα να απολαύσουν όσοι Έλληνες το επιθυμούν.

Όσοι λοιπόν θέλουν να δοκιμάσουν το γρήγορο, δορυφορικό ίντερνετ της Starlink (θυγατρική της SpaceX), μπορούν να προχωρήσουν σε παραγγελία από την ιστοσελίδα της εταιρίας. Η εισαγωγή της διεύθυνσης μάλιστα είναι στα ελληνικά.

patr12


Η υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια όπως αναφέρεται στη σελίδα. Αν δεν προχωρήσει η παραγγελία το ποσό επιστρέφεται.

99evro
Κλείσιμο


H είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και τιμολογείται ακριβότερα θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Οι χρήστες για να συνδεθούν χρειάζονται ένα δορυφορικό πιάτο όπως αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης για να αποκτήσουν σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στην Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες. Ο επίγειος σταθμός με τη σειρά του συνδέεται με τη ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου διαδικτύου.

Ποια είναι η Stalink

Μετά από χρόνια ανάπτυξης της SpaceX – και μετά την εξασφάλιση σχεδόν 885,5 εκατ. δολαρίων σε επιχορηγήσεις από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών στα τέλη του 2020 – η πρόοδος της Starlink φαίνεται να επιταχύνεται το 2021. Τον Ιανουάριο, μετά από επιτυχημένες εκδόσεις περίπου τριών ετών, το έργο ξεπέρασε τους 1.000 δορυφόρους που παραδόθηκαν σε τροχιά. Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, η εταιρεία του Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι η Starlink εξυπηρετεί πλέον περισσότερους από 10.000 πελάτες. Τώρα, η υπηρεσία βρίσκεται στη διαδικασία επέκτασης των προπαραγγελιών σε ακόμη περισσότερους δυνητικούς πελάτες, με άτομα που ζουν σήμερα χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες. Μόνο γι’ αυτόν το λόγο αξίζει η παρακολούθηση του νέου αυτού εγχειρήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα: 

Χρυσηίδα Δημουλίδου κατά Χάρη Βαρθακούρη: Με ενόχλησε που μίλαγε περίεργα και απότομα στη γυναίκα του

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο - Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες

Ρόδος: Νέα αγωγή σε γυναίκα που τον μήνυσε υπέβαλε ο γυναικολόγος με τα «μακριά δάχτυλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης