Συντάξεις - Κύριες και επικουρικές: Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία - Τελευταία ευκαιρία για σύνταξη με ευνοϊκά όρια

Συντάξεις - Κύριες και επικουρικές: Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία - Τελευταία ευκαιρία για σύνταξη με ευνοϊκά όρια

Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές του Μαρτίου - Για ποιους είναι η τελευταία ευκαιρία για να συνταξιοδοτηθούν φέτος και να γλιτώσουν από τις επερχόμενες επώδυνες αλλαγές

sidaksiuxoi_efka_psigeio_eurokinissi
Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), στη συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

– Την Tρίτη 23 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

– Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

– Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Συντάξεις: Για ποιους είναι η τελευταία ευκαιρία να συνταξιοδοτηθούν φέτος, χωρίς επώδυνες αλλαγές


Οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που προβλέπονται από το επόμενο έτος προσφέρουν την τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες ασφαλισμένους να συνταξιοδοτηθούν φέτος και να γλιτώσουν από τις επερχόμενες επώδυνες αλλαγές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» υπάρχουν δύο μεγάλα «παράθυρα» στον νόμο που επιτρέπουν σε κατηγορίες εργαζομένων να συνταξιοδοτηθούν με τα σημερινά ευνοϊκά όρια και μετά το 2020.

Ειδικότερα:

Κλείσιμο
-Οσοι έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και την ηλικία σύνταξης μέχρι 31/12/2021 δεν θίγονται από τις αλλαγές της ασφαλιστικής νομοθεσίας που ισχύουν από 1/1/2022 και εφεξής. Για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα αλλά συμπληρώνουν το μεταβατικό όριο των διατάξεών του μετά την 1/1/2022, η σύνταξή τους καταβάλλεται κατά το έτος που συμπληρώνεται το νέο – μεταβατικό – όριο ηλικίας.

Παράλληλα το δικαίωμα για αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων ασφάλισης εξακολουθεί να ισχύει κανονικά και δεν καταργείται μετά την 1/1/2021.

Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Γκλέτσος: Ζητώ συγγνώμη - Εκμεταλλεύτηκα τη θέση μου ερωτικά σε δύο περιπτώσεις

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους - Λένα Δροσάκη - Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Το κείμενο της καταγγελίας τους κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

Εθνική σύνταξη σε λιγότερο από έναν μήνα σε όσους καταθέτουν στο εξής αίτηση συνταξιοδότησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης