Μιχάλης Κεφαλογιάννης: Με πλούσια εμπειρία ο νέος project manager του ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: Με πλούσια εμπειρία ο νέος project manager του ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

Ο κρητικός οικονομολόγος που ανέλαβε να ξεμπλοκάρει τις συσσωρευμένες εκκρεμότητες του ΕΦΚΑ διαθέτει πολύτιμη εμπειρία στην υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων στο δημόσιο τομέα

EFKA
Το σχέδιο για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων που έχουν ξεπεράσει τις 300.000 με project manager τον οικονομολόγο Μιχάλη Κεφαλογιάννη και την 4μελή ομάδα του από έμπειρα στελέχη της ασφάλισης παρουσίασε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς.

Ποιος είναι λοιπόν ο κρητικός οικονομολόγος που από το πρότζεκτ της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής ανέλαβε να ξεμπλοκάρει τις συσσωρευμένες εκκρεμότητες του ΕΦΚΑ;

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης υπήρξε ανώτερο διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων και τραπεζών στην Ελλάδα αλλά και δεξί χέρι του Κωστή Χατζηδάκη την περίοδο της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής καθώς και στενός του συνεργάτης στο υπουργείο Ανάπτυξης για το σχέδιο διάσωσης και εξυγίανσης της ΔΕΗ.

Γεννημένος το 1964 στην Κρήτη και πατέρας δύο παιδιών , ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης είναι ξάδελφος του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη ενώ η οικογένεια του διαθέτει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο νησί. Ο ίδιος έχει εργαστεί ως στέλεχος σε διεθνή funds και στην ABN AMRO Bank.

Πολύτιμη θεωρείται η εμπειρία του στην υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων στο δημόσιο τομέα (Ολυμπιακή, ΔΕΗ) καθώς γνωρίσει τη νοοτροπία, τις δυσκολίες και το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου πρέπει να κινηθεί.

Μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ των ΕΛΠΕ, έχει διατελέσει μέλος ΔΣ της ΔΕΗ και συντονιστής της ομάδας της ΝΔ για τις Επενδύσεις και την Ρευστότητα. Διαθέτει πλούσιο βιογραφικό στο οποίο ξεχωρίζει η περίοδος 2007 – 2009, όταν υπήρξε συντονιστής (Project Manager) για την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ενεργός investment manager τα τελευταία 25 χρόνια, έχοντας θητεύσει ως Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων μεγάλων εταιριών στους τομείς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των τηλεπικοινωνιών, της αναψυχής και ψυχαγωγίας καθώς και στην διοίκηση εταιριών του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα. Είναι Συνιδρυτής και Διαχειριστής Εταίρος εταιρίας επενδυτικών συμβούλων, με βασικό αντικείμενο εργασιών την αναδιάρθρωση χρέους μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων (πάνω από € 100 εκατομμύρια συνολικά αναδιαρθρωμένα δάνεια μέχρι σήμερα) και συναλλαγές εξαγορών και συγχωνεύσεων σε σειρά κλάδων.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στον τομέα της διοίκησης και διαχείρισης επενδύσεων, έχει υπηρετήσει σε πολυάριθμες διοικητικές θέσεις με πιο αξιοσημείωτες το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Αεροδρομίου Athens (AIA), το διοικητικό συμβούλιο του Alpha TV τα διοικητικά συμβούλια της Millennium Bank Greece και της Βουλγαρικής Τράπεζας Επενδύσεων (B.I.B. – αργότερα Emporiki Bank Bulgaria) καθώς και της Interamerican Romania, Interamerican Bulgaria και της Interlife Κύπρου.

Υπήρξε επί δεκαετία Πρόεδρος ΔΣ του ξενοδοχειακού ομίλου Ελληνικές Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κρήτης Α.Ε., και καθοδήγησε την επιτυχημένη πώληση του σε μεγάλο διεθνές επενδυτικό fund .

Η Ομάδα Έργου, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Κεφαλογιάννης, θα είναι αρμόδια για να προετοιμάζει και να εισηγείται στην κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους. Για την υλοποίηση του project, η Ομάδα θα μπορεί να καταφεύγει –εάν και όποτε το κρίνει σκόπιμο- στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Στην ομάδα συμμετέχουν η καθηγήτρια Ασφαλιστικού Δικαίου Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, ο αν. Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης, η πρώην Γενική Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, Άρτεμις Δεδούλη και η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, Ελένη Νιαρχάκου.

Όλοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.



Ειδήσεις σήμερα

Αγορές, ουρές και μεταλλάξεις αλλάζουν τα δεδομένα – «Plan B» για νέα μέτρα και πιθανό «πισωγύρισμα»

Ενοίκια... τριών «ταχυτήτων» στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Πόλεμος για τα εμβόλια: Το αλαλούμ στην ΕΕ φέρνει ως και 60% μείωση των εμβολιασμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης