Επενδυτικά σχέδια ύψους 7,7 δισ. εξετάζει το Enterprise Greece

Επενδυτικά σχέδια ύψους 7,7 δισ. εξετάζει το Enterprise Greece

Αφορούν τη βιομηχανία, τις ΑΠΕ και τον τουρισμό με το αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ για τη μεταρρύθμιση της οικονομικής διπλωματίας

enterprise-greece-sima-logotupo
Παρά την πανδημία το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας παραμένει ενεργό. Κάτι που, όπως λέει στο «business stories» ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και πρόεδρος του Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής, φαίνεται από το γεγονός ότι διαρκώς κατατίθενται στον Οργανισμό νέοι φάκελοι με επενδυτικά σχέδια που θέλουν να υπαχθούν στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων.

«Υπάρχει μια συνεχής ροή περίπου 20 φακέλων στο Enterprise Greece, που φιλοδοξούμε να διευρυνθεί μετά και τη μεταρρύθμιση στην οικονομική διπλωματία που ετοιμάζουμε», λέει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας ότι το νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον Οργανισμό προς εξέταση 23 φάκελοι με επενδυτικά έργα συνολικής αξίας 7,69 δισ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που περιλαμβάνουν τουριστικά πρότζεκτ και ΑΠΕ, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να προχωρήσουν εκμεταλλευόμενοι τη σημερινή κρίση που υπάρχει, αλλά και προτάσεις για βιομηχανικές επενδύσεις», αναφέρει.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες φοιτητριών ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση

Διερευνητικές: Το «blame game» της Άγκυρας - Ποιο θέμα συζητά η Αθήνα πέραν της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τα κριτήρια που θα αφήσουν εκτός χιλιάδες δικαιούχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης