Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Στον τρέχον, 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως έχουν υποβληθεί 218.445 αιτήσεις (υπολογίζονται σε 400.000 οι δυνητικοί δικαιούχοι)

foroi
Η προθεσμία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» https://www.aade.gr/mybusinesssupport της ΑΑΔΕ λήγει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ώστε οι πληρωμές προς τους δικαιούχους να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχουν ήδη υποβληθεί 218.445 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται, το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021. Ο εν εξελίξει κύκλος καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όσον αφορά στον τρέχον, 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως έχουν υποβληθεί 218.445 αιτήσεις (υπολογίζονται σε 400.000 οι δυνητικοί δικαιούχοι) και η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την τυπική λήξη της προθεσμίας στις 15 Ιανουαρίου. Τότε θα αξιολογηθεί εάν συντρέχει λόγος ολιγοήμερης παράτασης ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί τον αριθμό των αιτημάτων που εκκρεμούν άλλα και από τα προβλήματα που θα έχουν ανακύψει (πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα διαθέσιμα τα οικονομικά στοιχεία Δεκεμβρίου). Όπως όμως εξήγησε ο υπουργός  η παράταση της υποβολής αιτήσεων μπορεί να επηρεάσει την έναρξη των πληρωμών για την Επιστρεπτέα 5 που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Nammos Dubai: Ποιός Nusret, ποιό «Coya» - Οι δικοί μας βγάζουν 1,5 εκατ. την εβδομάδα

Σταμπουλίδης - Λιανεμπόριο: Πάει για άνοιγμα με «click in shop» στις 18 Ιανουαρίου
Κλείσιμο
 
Αντνάν Οκτάρ: Κάθειρξη 1000 ετών για Τούρκο «ηγέτη sex cult» που κήρυττε περιτριγυρισμένος από «γατούλες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης