
καλε σωπα τωρα ολα τα κανουν για να χτυπησουν το πινοκιο επειδη το μισουν και το ζηλευουν ,οπου ρεμουλα βρωμια και δυσωδια απο κατω κρυβεται το πορδοβουλωμα!
Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση; Αυτά (τα περισσότερα αν όχι όλα) δεν προκύπτουν απο τους ισολογισμούς της εταιρείας; Ο κάθε έταιρος (μεγαλο)μέτοχος δεν μπορουσε συνεπώς να ελέγξει τα έξοδα? Τουλάχιστον τα μεγάλα ποσά.
Να είναι καλά οι Αμερικανοί που αποκάλυψαν και αυτό το σκάνδαλο. Γιατί οι δικοί μας με τις μίζες τα κουκουλώνουν όλα. Για όλα αυτά τι λέει ο μπατζανάκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, που του άρεσαν οι βολτίτσες με το ελικόπτερο της οικογένειας;
Οι Κότσ έχουν π.χ. το 35% και το υπόλοιπο άλλοι μέτοχοι. Επομένως, για κάθε 100Ε προσωπικών δαπανών που φορτωνουν στην εταιρεία, τους αναλογεί μόνο το μερτικό τους, ήτοι 35Ε ή αλλιώς έκπτωση 65%. Καλό? Γίνεται ακόμα καλλίτερα: τα περισσοτερα χρόνια η φορολογία ήταν 35%, επομένως, η έκπτωση των δαπανών από το φόρο τους απέφερε επιπλέον όφελος, ήτοι τελικό κόστος δικό τους που τους αναλογεί 25Ε. Αυτές είναι εκπτώσεις, στην υγεία των κορόιδων. Αν ήταν 100% δική τους, τότε θα είχαν μόνο το φορολογικό όφελος. Για όσους δεν γνωρίζουν, η πρακτική αυτή ακολουθείται σχεδόν από όλους τους μεγαλομετόχους σε μικρότερο μεγαλύτερο βαθμό μέχρι να πιαστούν. Χρονια τώρα και η εφορία το γνωρίζει άριστα και παζαρεύει ανάλογα τους ελέγχους. Το γνωρίζω προσωπικά ως συνταξιούχους ελεγκτής.
Αν δεν χρεοκοπούσε η εταιρεία, ουδέποτε θα μαθαίνονταν αυτά. Σε πόσες άλλες εταιρείες συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα.
Ρε παιδιά, εντάξει και οι Κουτσολιούτσοι άνθρωποι ήταν. Όλοι μας τρώγαμε επί Ανδρέα και επί Σημίτη με χρυσά κουτάλια και δέκα χρυσές μασέλες ο καθένας! Να μην φάνε κι αυτοί κάτι; Όλων ημών των παλαιάς κοπής Πασόκων έχουν γίνει οι κοιλιές μας σαν του Πάγκαλου από την πολλή μάσα. Και τί μας νοιάζει τώρα αν οι νεότερες γενιές θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό; Εμείς πάντως ζήσαμε μεγαλοπρεπέστατα! Να και αυτοκινητάρες, να και εξοχικά, να και πέντε ταξίδια στο εξωτερικό και στα χιονοδρομικά κέντρα το χρόνο. Η Αλλαγή του Ανδρέα το 1981 επέφερε ευημερία για όλο το λαό. Μόνο κάτι ανεπρόκοποι τεμπέληδες δεν πέτυχαν τίποτα στη ζωή τους και παραπονιούνται σήμερα.
Τέλος, ισχύει ό,τι πιστεύω εγώ, που είμαι και καταρτισμένο άτομο και μορφωμένο, άσε που ενημερώνομαι αντικειμενικώς και ανελλιπώς μόνο από το ΠΘ. Λέω λοιπόν, για όλα φταίει ο... τσίπρας. Τελεία και παύλα.