Σύνοδος ΕΕ - ASEAN: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τις χώρες της ΝA Ασίας

Σύνοδος ΕΕ - ASEAN: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τις χώρες της ΝA Ασίας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης έδωσε το «παρών» στην Υπουργική Σύνοδο

vlassis
Μετά την παρουσία του στη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την Προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης έδωσε το «παρών» και στην Υπουργική Σύνοδο EE-ASEAN. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επέλεξε να εκπροσωπηθεί η χώρα μας από τον κ. Βλάση σε μία Σύνοδο Υπουργών, στην οποία συμμετείχαν μόλις τρεις υφυπουργοί.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών η Υπουργική Σύνοδος φιλοξενήθηκε από τη Σινγκαπούρη και διεξήχθη διαδικτυακά την Τρίτη το πρωί. Στη Σύνοδο Ε.Ε. – ASEAN μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο αλλά και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Υφυπουργός ανέδειξε τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στα βάθη της ιστορίας ως παγκοσμίου κύρους ναυτική δύναμη και στη στρατηγική γεωγραφική τοποθεσία της ως σταυροδρόμι Ασίας, Βαλκανίων και Ευρώπης στον παγκόσμιο χάρτη εγκαθιδρύοντας μία βάση οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης.

Ο Κώστας Βλάσης πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας και το σχεδιασμό της απολιγινιτοποίησης μέχρι το 2028, που θα επιφέρει μία νέα εποχή στην ανάδειξη νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτρική παραγωγή. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, η χώρα μας αποτελεί ενεργειακό συνδετικό κόμβο μεταξύ Κεντρικής Ασίας και Ευρώπης προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης και του διεθνούς εμπορίου.

Ο Υφυπουργός εξήρε την πίστη της Ελλάδας στη μεγάλη σημασία του διαλόγου ΕΕ-ASEAN για την επιστήμη και την καινοτομία με την εξέλιξη της ψηφιακής διάδρασης, που ως νέος «δρόμος μεταξιού» μπορεί να ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ των χωρών.
thumbnail_IMG_5546
thumbnail_Στιγμιοτυπο_2020-12-01__10_13_27_πμ
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα: 

Στη μάχη κατά του ιού η Ελλάδα με το νέο rapid test - Πού στηρίχθηκαν οι επιστήμονες για την κατασκευή του

Πότε θα λήξει το lockdown - Νέα παράταση «δείχνουν» τα δεδομένα

ΗΠΑ: Πανδημία, η λέξη της χρονιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης