ΕΡΓΟΣΕ: Εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου με δύο νέα μεγάλα έργα 113,5 εκατ. ευρώ

ΕΡΓΟΣΕ: Εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου με δύο νέα μεγάλα έργα 113,5 εκατ. ευρώ

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια για την ταχεία ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη

trainose-ergose
Με ταχύ ρυθμό προχωρούν τα έργα για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες υπό το σχεδιασμό του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ώστε να ανοίξει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση έργων με ώριμες μελέτες που θα συμβάλουν ώστε ο σιδηρόδρομος να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια.

Η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει επιλύσει τα ζητήματα που καθυστερούσαν την υλοποίηση έργων και προχωρά πλέον αποφασιστικά στις δημοπρατήσεις δύο νέων μεγάλων έργων συνολικού προϋπολογισμού 113,5 εκ.€.

Εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Ειδομένη (ΑΔ 713) προϋπολογισμού 46,5 εκ.€. Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης και ECTS Level-1, καθώς και την αντικατάσταση 37 αλλαγών τροχιάς που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σηματοδότησης. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, μιας και αφορά στον εκσυγχρονισμό του ΤΧ1, του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού κόμβου της χώρας.

Ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα - Βόλος (ΑΔ 736) προϋπολογισμού 67 εκ.€. 

Παράλληλα, γίνεται εντατική προσπάθεια για την ποιοτική και ταχεία ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης και έγκρισης της Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών για τις υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα - Δομοκός (ΑΣ 635 - 1η ΣΣΕ) προϋπολογισμού 20 εκ.€, που αφορούν κυρίως σε αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την οικονομία, η αναβάθμιση των υποδομών που θα διευκολύνουν τις μεταφορές αγαθών και ανθρώπων είναι κομβικής σημασίας. Από την πρώτη στιγμή, έχουμε θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα του κυβερνητικού έργου την ολοκλήρωση των έργων που θα εκσυγχρονίσουν τον ελληνικό σιδηρόδρομο και που θα του επιτρέψουν να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ελλάδας σε “logistics hub” για την ευρύτερη περιοχή. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του σιδηρόδρομου σε κάθε σύγχρονη οικονομία και κοινωνία, επενδύουμε στην ανάπτυξή του με το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πακέτου έργων συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για έργα που θα συνδέσουν τις κρίσιμες υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια και τις Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενισχύοντας έτσι την εμπορική χρήση του σιδηροδρόμου και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τη χώρα και την οικονομία. Πλέον τα έργα προχωρούν, με τους διαγωνισμούς να προκηρύσσονται διαδοχικά και τις διαδικασίες δημοπράτησης να προχωρούν με ιδιαίτερα ταχύ ρυθμό. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να αποκτήσει η Ελλάδα επιτέλους ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο».

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες: Αγοράζουν τη δόση τους, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, μέρα μεσημέρι εν μέσω καραντίνας

Oruc Reis: Βάζει πλώρη για Τουρκία - Δεν ανανεώθηκε η Navtex

Νιγηρία: Ώρες αγωνίας για τους ομήρους Έλληνες ναυτικούς - «Είμαστε στο έλεος του Θεού» λένε οι οικογένειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης