Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πότε πιστώνονται τα 534 ευρώ για τον Σεπτέμβριο

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πότε πιστώνονται τα 534 ευρώ για τον Σεπτέμβριο

Αρχές Νοεμβρίου ξεκινάνε οι δηλώσεις αναστολών για τον Οκτώβριο

epidoma
Οι εργαζόμενοι που δηλώθηκαν ότι τελούν σε αναστολή σύμβασης για το μήνα Σεπτέμβριο θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Παράλληλα την επιδότηση του μισθού για τον μηχανισμό “Συν-Εργασία” θα λάβουν και οι 158.364 δικαιούχοι.

Στις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις αναστολών για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ. Στις αναστολές του Οκτωβρίου μπορούν να δηλωθούν μόνο εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί έως και την 15η Σεπτεμβρίου.

Η λίστα με τους πληττόμενους ΚΑΔ για τον Οκτώβριο παραμένει η ίδια με την αντίστοιχη λίστα του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει επιχειρήσεις τουρισμού (ξενοδοχεία, καταλύματα), επισιτισμού, αθλητισμού, πολιτισμού, μεταφορών και άλλες που ανήκουν σε πληττόμενους ΚΑΔ, όπως κατασκευή γούνινων ειδών κ.α.

Ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει προαναγγείλει ότι η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης θα επεκταθεί έως το τέλος του χρόνου, δηλαδή και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής σύμβασης υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας. Σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι καταγγελίες αυτές είναι άκυρες.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να προβαίνουν σε ανάκληση της αναστολής και να θέτουν εκ νέου σε αναστολή τις συμβάσεις εργαζομένων έως 31/10. Μπορούν επίσης να προβαίνουν σε προσωρινή ανάκληση αναστολής ή να κάνουν χρήση του μηχανισμού «Συν-Εργασία» για μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων τους των οποίων οι συμβάσεις δεν τελούν σε αναστολή ή είχαν τεθεί σε αναστολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζονται τα «παιχνίδια» με το Oruc Reis: Έπλευσε προς Αίγυπτο, έκανε στροφή και επιστρέφει

ΗΠΑ-Ανώτατο Δικαστήριο: Εγκρίθηκε ο διορισμός της Έιμι Κόνι Μπάρετ- Νίκη για Τραμπ (βίντεο)

Μητσοτάκης σε Λαβρόφ: Η Τουρκία σε ρόλο ταραξία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης