Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Στο Λαύριο, με επίκεντρο το παλιό εργοστάσιο Λαναρά, η μεγάλη επένδυση της Microsoft

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Στο Λαύριο, με επίκεντρο το παλιό εργοστάσιο Λαναρά, η μεγάλη επένδυση της Microsoft

Η ίδια η Microsoft εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να σχολιάζει οποιαδήποτε σενάριο

microsoft
Στο Λαύριο και με επίκεντρο την έκταση του παλιού εργοστασίου της οικογένειας Λαναρά θα ξεδιπλωθεί η μεγάλη επένδυση της Microsoft, σύμφωνα με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά. Όπως είπε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «5ο Smart Cities – Digital Citizens» η έκταση 120 στρεμμάτων του παλιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον», που έχει τεθεί προς πώληση από τον ιδιοκτήτη του, ένα fund, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πολυεθνικής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, υπάρχουν και συζητήσεις για επιπλέον 100 στρέμματα από τα ελεύθερα γειτονικά οικόπεδα με στόχο τη δημιουργία αποθηκών, ενώ η εταιρεία αναζητά στην πόλη του Λαυρίου (κάτι που μάλλον θα γίνει σε δημοτική έκταση) άλλα 100 στρέμματα σε παραλιακή περιοχή, για τη δημιουργία σπιτιών που θα φιλοξενήσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός της επένδυσης κινείται πέριξ των 400 εκατ. ευρώ με την προστιθέμενη αξία του να υπολογίζεται από την κυβέρνηση γύρω στο 1 δισ. ευρώ χωρίς φυσικά να μπορεί να προσμετρηθεί η πραγματική της αξία στην ελληνική οικονομία απ' την ψηφιακή επιτάχυνση.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο η συγκεκριμένη επιλογή, που φαίνεται ότι θα λειτουργήσει ως επιταχυντής και για την τοπική οικονομία και τις επενδύσεις που θα γίνου σε υποδομές, έγινε λόγω των μεγάλων πλεονεκτημάτων σε σχέση με άλλες περιοχές της Αττικής.

Αφενός πρόκειται για μία ενιαία έκταση, εντός πόλεως και δίπλα στο λιμάνι, έχει καλές συνθήκες απαγωγής της θερµότητας που δημιουργείται από τη λειτουργία των υποδομών μεγάλης υπολογιστικής ισχύος, ενώ υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο υψηλής τάσης. Παράλληλα, σε φάση υλοποίησης βρίσκεται η σύνδεση µε οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια δίκτυα, αλλά και µε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με «αιχμή» κυρίως τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Απ' την πλευρά της πάντως η Microsoft εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να σχολιάζει οποιαδήποτε πληροφορία ή σενάριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Τσεχία

Υπόθεση Βαλ: Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ της Δανίας και η δολοφονία-θρίλερ της δημοσιογράφου

Νέα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Τσεχία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης