«Άχρηστες οι μέχρι τώρα φορολογικές μεταρρυθμίσεις»

«Άχρηστες οι μέχρι τώρα φορολογικές μεταρρυθμίσεις»

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα καυτηρίασε τις πελατειακές αντιλήψεις και την επιπολαιότητα στη λήψη των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης

«Άχρηστες οι μέχρι τώρα  φορολογικές μεταρρυθμίσεις»
"Έξω από τα δόντια" τα είπε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, κ. Μπομπ Τράα, μιλώντας σε εκδήλωση της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο κ. Τράα καυτηρίασε την ελληνική κακοδαιμονία και την επιπολαιότητα στη λήψη των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο κ. Τράα έβγαλε ουσιαστικά... άχρηστες τις απανωτές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, οι οποίες φτάνουν "αισίως" πλέον τις 525 σελίδες διατάξεων και νόμων (σ.σ.: που ούτε οι ίδιες οι εφορίες φυσικά δεν γνωρίζουν, για να μπορούν να εφαρμόσουν)!

Ο κύριος Μπομπ Τράα μάλιστα, χωρίς περιστροφές, συνέστησε στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αποκρατικοποιήσεις, για να μειώσει το δημόσιο χρέος, καθώς ως τώρα η κυβέρνηση δεν έχει προσλάβει ούτε καν... συμβούλους για το σκοπό αυτό.

Άποψή του είναι ότι το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται πλέον με περικοπές στις συντάξεις και πως το κράτος πρέπει να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, για να μειώσει το χρέος, να βάλει τους κανόνες που θέλει, και μετά να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη λειτουργία και εκμετάλλευση οργανισμών, λιμανιών κλπ.

Ο Ολλανδός ελεγκτής της ελληνικής οικονομίας καυτηρίασε το γεγονός ότι ακόμα και τώρα, μετά από τόσα και τόσα που έγιναν και ακούστηκαν, το ελληνικό κράτος δεν ξέρει τι πληρώνει και πού πάνε τα λεφτά. "Οι ελληνικές αρχές δεν γνωρίζουν τους αριθμούς και τις οφειλές του κράτους και αυτό υποσκάπτει την αξιοπιστία τους" τόνισε ο κ.Τράα.
Κλείσιμο

Ο κ. Τράα καυτηρίασε και για την πελατειακή αντίληψη περί του κράτους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "πρέπει να υπάρχει less fakelaki", ενώ παραλλήλισε τον κρατικό μηχανισμό με μία Mercedes, η οποία κινείται σήμερα με 20 χλμ. αλλά, αν αλλάξει, θα μπορεί να κινείται με 100 χλμ. την ώρα.

Ο κ. Τράα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενισχυθεί περισσότερο ο περιορισμός των προσλήψεων (5 προς 1) στο Δημόσιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης