Προκαταβολή φόρου: Σήμερα θα φανεί ποιοι δικαιούνται μειώσεις 30%-100%

Προκαταβολή φόρου: Σήμερα θα φανεί ποιοι δικαιούνται μειώσεις 30%-100%

Σε κατάσταση αναμονής χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά – Στο 1,5 δισ. το συνολικό όφελος από φόρους που θα πλήρωναν στο Κράτος

rokatabiolhsss
Από την «κρησάρα» της ΑΑΔΕ θα περάσουν από σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, προκειμένου να φανεί ποιοι επαγγελματίες, έμποροι και επιχειρήσεις δικαιούνται εφέτος τη μείωση στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος, οι οποίοι θα δουν συνολικά όφελος 1,5 δισ. ευρώ, από φόρους που θα πλήρωναν στο Κράτος.

Μέχρι αύριο οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ αναμένεται να αντλήσουν τα στοιχεία από τις δηλώσεις ΦΠΑ που υπέβαλαν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έως το τέλος Ιουλίου, προκειμένου στη συνέχεια να εντοπιστούν οι δικαιούχοι της έκπτωσης και να προχωρήσουν στην έκδοση των νέων εκκαθαριστικών, με «κούρεμα» 15%-50% (ή και περισσότερο) στον φόρο που καλούνται να πληρώσουν.

Ο νέος νόμος (ν.4714/31-12-2020) δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ μόλις την περασμένη Παρασκευή και προβλέπει μείωση ή μηδενισμό της προκαταβολής φόρου για επαγγελματίες, εμπόρους και νομικά πρόσωπα, εφόσον καταγράφουν πτώση τζίρου πάνω από 5% στο πρώτο εξάμηνο του 2020, εν συγκρίσει με το πρώτο εξάμηνο του 2019 –δηλαδή σχεδόν όλες και όλοι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Wall Street: Κλίμα ελπίδας και κέρδη για τους μεγάλους δείκτες

Σε διαστημική τροχιά ο χρυσός έσπασε και το φράγμα των 2.000 δολαρίων

Μεγάλου: «Φθίνει η ζήτηση για αναστολές πληρωμών – Έως €1,4 δισ. τα επιλέξιμα δάνεια στο πρόγραμμα-γέφυρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης