Σταϊκούρας: Υπάρχουν τα χρήματα για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Σταϊκούρας: Υπάρχουν τα χρήματα για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Ο υπουργός Οικονομικών  διαβεβαιώνει ότι είναι επαρκή τα ταμειακά διαθέσιμα παρά το σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα – Έρχεται  και η ρύθμιση για την μείωση της προκαταβολής φόρου απο τις επιχειρήσεις

staikouras-0
Το συντομότερο δυνατόν και «νωρίτερα από το τέλος του χρόνου» θα γίνει η επιστροφή των αναδρομικών στις κύριες συντάξεις των συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η χώρα, είπε ο κ. Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1, θα έχει φέτος σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα, καθώς προστίθεται και το 1,4 δισ. ευρώ των αναδρομικών. Ωστόσο, όπως ανέφερε, ταμειακά υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι.

Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σήμερα σε 31,5 δισ. ευρώ από 37,5 δισ. ευρώ στην αρχή της πανδημίας. Όπως είπε, εάν σε αυτή τη διαφορά των 6 δισ. ευρώ προστεθούν τα περίπου 8 δισ. ευρώ από τις εκδόσεις τίτλων, προκύπτει ότι έχουν δαπανηθεί από εθνικούς πόρους για την αντιμετώπιση της κρίσης, περίπου 14 δισ. ευρώ.

Από τις αρχές Αυγούστου η μείωση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε την ενσωμάτωση εντός του α΄ δεκαημέρου του Αυγούστου από την ΑΑΔΕ των προβλέψεων του φορολογικού νομοσχεδίου για τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, θα υπάρξει αξιολόγηση για το εάν θα υπάρξει παράταση για το καθεστώς της καταβολής μειωμένων ενοικίων, από όσους επλήγησαν από την πανδημία. «Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε εάν χρειαστεί» είπε, και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνδρομή και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Επανέλαβε, πάντως, ότι από ένα σημείο και μετά, το ύψος του ενοικίου αποτελεί αντικείμενο ιδιωτικής συναλλαγής μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας (που θα προβλέπει τη «δεύτερη ευκαιρία» και τη βοήθεια στους αδύναμους αναμένεται να νομοθετηθεί τον Σεπτέμβριο και να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Θετικά στον κορωνοϊό 14 μέλη οικογένειας μετά από συγκέντρωση χωρίς μάσκες


Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ανακοίνωσε πως θα λάβει την ελληνική ιθαγένεια

Οι τρεις παγίδες υπερφορολόγησης για τους συνταξιούχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης