Άλμα κατά 552% στη μετοχή βρετανικής εταιρείας που αναπτύσσει φάρμακο κατά του Covid-19

Άλμα κατά 552% στη μετοχή βρετανικής εταιρείας που αναπτύσσει φάρμακο κατά του Covid-19

Κατά 3.194% έχει εκτοξευθεί η μετοχή της Synairgen από την αρχή του έτους μετά και τη σημερινή της άνοδο

Για πρώτη φορά: Πειραματικό φάρμακο «υπόσχεται» θεραπεία σε θανατηφόρες παρασιτικές νόσους
Οι μετοχές της Synairgen Plc, μιας μικρής φαρμακευτικής εταιρείας που γεννήθηκε από ένα Βρετανικό πανεπιστήμιο, αυξήθηκαν έως και 552% μετά την ανακοίνωσή της ότι το πειραματικό φάρμακο το οποίο αναπτύσει μείωσε τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από Covid-19.

Σε μια κλινική δοκιμή που διεξήχθηκε σε 220 άτομα, η πιθανότητα ενός ασθενούς να χρειαστεί αναπνευστήρα ή να πεθάνει μειώθηκε κατά 79% για όσους έλαβαν το «SNG001» της Synairgen έναντι εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που εδρεύει στο Southampton της Αγγλίας. Και πρόσθεσε ότι όσοι έλαβαν το «SNG001» είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναρρώσουν πλήρως από την ασθένεια.

Τα επόμενα βήματα είναι η πλήρης ανάλυση των δεδομένων και η εξαγωγή ασφαλών αποτελεσμάτων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ρίτσαρντ Μαρσντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους. Στη συνέχεια η εταιρεία θα ξεκινήσει συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές για να λάβει έγκριση, είπε.

«Αναμένουμε μεγαλύτερο διεθνές ενδιαφέρον λόγω των δεδομένων που ανακοινώσαμε σήμερα», δήλωσε ο Μαρσντεν .

Το εισπνεόμενο προϊόν είναι ένα σκεύασμα που περιέχει μια ενδογενή πρωτεΐνη, γνωστή ως ιντερφερόνη βήτα, την οποία η Synairgen είχε δηλώσει ότι μπορεί να είναι ανεπαρκής σε άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στον νέο κορωνοϊό, όπως οι ηλικιωμένοι ή εκείνοι με καρδιακές και πνευμονικές επιπλοκές ή διαβήτη.

Η μετοχή της Synairgen αυξήθηκε κατά 430% στις 193,50 πένες σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Μετά και τη σημερινή άνοδο η μετοχή της παρουσιάζει κέρδη από την αρχή του 2020 κατά 3.194%, αυξάνοντας την χρηματιστηριακή αξία της Synairgen σε περίπου 289,2 εκατ. λίρες (365 εκατ. δολάρια).

«Είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμήσουμε την ευκαιρία που παρουσιάζει ο Covid-19», αναφέρει ο αναλυτής της FinnCap Μαρκ Μπραουερ σε σημείωμα προς τους πελάτες, προσθέτοντας ότι οι προσεχείς συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να αποσαφηνίσουν την πορεία του «SNG001» προς την αγορά. Η FinnCap είναι επίσης εταιρικός διαμεσολαβητής της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τρεις ασθενείς που έλαβαν το εικονικό φάρμακο στη μελέτη πέθαναν, ενώ δεν υπήρχαν θάνατοι μεταξύ ατόμων που έλαβαν το «SNG001».

Η Synairgen, που ιδρύθηκε από τρεις καθηγητές του Πανεπιστήμιου του Southampton, συνεργάστηκε το 2014 με την AstraZeneca Plc για τη μελέτη του «SNG001» στις περιπτώσεις σοβαρού άσθματος, αλλά η δοκιμή σταμάτησε μετά από δύο χρόνια καθώς μια ενδιάμεση ανάλυση έδειξε έναν πολύ χαμηλό αριθμό σοβαρών παροξύνσεων, γεγονός που κατέστησε δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Οξφόρδης

Σύνοδος Κορυφής: Ελπίδες συμβιβασμού βλέπουν Μέρκελ - Μακρόν - Ρούτε

Γιώργος Τσούλης: «Είχα πρόταση να γίνω ο προσωπικός σεφ της Μαντόνα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης