Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Έρευνα ξεκίνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Έρευνα ξεκίνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πραγματοποιήθηκε έφοδος των ελεγκτών σε επιχειρήσεις και κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται στις πορθμειακές συνδέσεις Αττικής, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

ploio_aktoploia
Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπήκαν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ήδη ελεγκτές της προχώρησαν σε αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις και κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πορθμειακών συνδέσεων,

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και των κοινοπραξιών στις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Μία κίνηση που όπως αναφέρει αποτελεί «ένα προκαταρκτικό βήμα γενικότερης έρευνας εντοπισμού αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών».

Σπεύδει πάντως να διευκρινίσει ότι οι έλεγχοι δεν προδικάζουν ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά, κάτι εξάλλου που θα κριθεί όταν βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Επίσης η Επιτροπή υπενθυμίζει πως ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της, θα εξετάζει κατά άμεση προτεραιότητα, κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, μέσω καταγγελίας, αίτησης επιείκειας, ή άλλων πηγών πληροφόρησης και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζόνι Ντεπ: Στο δικαστήριο φωτογραφίες που τράβηξε ο σωματοφύλακάς του μετά από φερόμενες επιθέσεις της Χερντ

Σκηνές θρίλερ στη ΔΟΥ Κοζάνης: Χτύπαγε με μανία ο δράστης - Πώς έστησε την επίθεση

Ελληνοτουρκικά: Χωρίς τέλος οι προκλήσεις Ερντογάν - Προχωρούν οι εργασίες στην Αγία Σοφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης