Προς τρίμηνη παράταση η μείωση ενοικίων κατά 40% για εστίαση και λιανεμπόριο

Προς τρίμηνη παράταση η μείωση ενοικίων κατά 40% για εστίαση και λιανεμπόριο

Οι επαγγελματίες ζητούν να ισχύσει και γι' αυτούς το μέτρο που καλύπτει τουριστικές επιχειρήσεις, μεταφορές και πολιτισμό

estiasi
Tην παράταση της μείωσης κατά 40% των ενοικίων επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, που πλήττονται λόγω και της δραματικής πτώσης της τουριστικής κίνησης, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση στη μείωση των μισθωμάτων κατά 40% για εστιατόρια, καφέ και καταστήματα λιανικής που αιτούνται να μπουν σε ανάλογο καθεστώς με τις τουριστικές επιχειρήσεις, θα είναι τρίμηνη και θα έχει ισχύ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, οπότε θα γίνουν γνωστοί αναλυτικά και οι ΚΑΔ, για τους οποίους θα ισχύει η παράταση.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει αυτή τη στιγμή δύο σενάρια: το ένα είναι να αφήσουν την αγορά να αυτορρυθμιστεί, δηλαδή να βρει τις απαραίτητες ισορροπίες μόνη της και το άλλο είναι να ενταχθούν και οι δύο ή ένας από τους δύο κλάδους στην ευνοϊκή ρύθμιση για ένα τρίμηνο (με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιουλίου) με την προοπτική η κυβέρνηση να καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα των απωλειών (πάνω από 30% που ισχύει σήμερα), καθώς η ζημιά θα αφορά απώλειες 6 μηνών.

Τις επόμενες μέρες θα υπολογιστεί το δημοσιονομικό κόστος που θα έχει αυτή η παράταση, ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Έτσι αναστηλώθηκε το γεφύρι της Πλάκας πέντε χρόνια μετά την καταστροφή του

Αποπλάνηση μαθητριών σε Ηλιούπολη-Ερέτρια: Προφυλακίστηκαν ως επικίνδυνοι οι δύο εκπαιδευτικοί

Λήξη συναγερμού στην Αιδηψό: Αρνητικά και τα 87 τεστ στους τουρίστες από τη Σερβία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης