Έως και 17.000 οι «λειψές» αιτήσεις για την «Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ»

Έως και 17.000 οι «λειψές» αιτήσεις για την «Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ»

Τις διαστάσεις του προβλήματος αναζητούν υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ - Άμεση παρέμβαση μετά την αποκάλυψη από το protothema.gr για τα λάθη που αποκλείουν δικαιούχους

ape-money
Κινητοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ για την διάσωση όσων έχασαν από λάθος κατά τη συμπλήρωση της αίτησης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ προκάλεσε η αποκάλυψη του protothema.gr και του newmoney.gr για τις «κουτσές» αιτήσεις δικαιούχων.

Αρμόδιες πηγές, μάλιστα, κατόπιν εσωτερικής έρευνας, περιορίζουν σε μέχρι 17.000 τελικά, την πιθανή περίμετρο των δικαιούχων που αποκλείστηκαν, αντί 20.000-30.000, όπως αρχικά διαφαινόταν με βάση το ρεπορτάζ και υπολογισμούς για την πορεία των αιτήσεων ως τα τέλη του Ιουνίου.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το protothema.gr, μόλις άνοιξε από προχθές το βράδυ το MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ, χιλιάδες επιχειρήσεις και λογιστές ανακάλυψαν ότι δεν εμφανίζονται ως δικαιούχοι, παρότι είχαν υποβάλει δήλωση Εσόδων στα τέλη Ιουνίου.

Το λάθος εντοπίζεται στο ότι δεν υπέβαλαν επιπλέον και την ειδική Αίτηση για «Εκδήλωση ενδιαφέροντος Επιστρεπτέας Προκαταβολής» αλλά μόνον τα Έσοδά τους.

Όπως τώρα αποκαλύπτεται, πολλοί ενδιαφερόμενοι (λιγότεροι όμως από 30.000) δεν κατάλαβαν ότι πρώτα έπρεπε να συμπληρώσουν τα ΕΣΟΔΑ και μετά να επιστρέψουν στο αρχικό μενού του MyBusinessSupport για να μπουν στις ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ώστε από εκεί να επιλέξουν και μία από τις 7 επιλογές ειδικών αιτήσεων για μέτρα υπέρ των πληγέντων (ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 2 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ».

epistreptea11


epistreptea12


Ειδήσεις σήμερα: 

Μέρι Κέι Λετούρνο: Νεκρή η δασκάλα που αποπλάνησε ανήλικο μαθητή και μετά... τον παντρεύτηκε!

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Περαιτέρω βελτιώσεις κατέθεσε ο Χρυσοχοΐδης

Σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης