Ανοίγει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις αναστολών του Ιουνίου - Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις αναστολών του Ιουνίου - Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Οι δηλώσεις των εργοδοτών θα υποβάλλονται από 7/7 έως 15/7  και των εργαζομένων από 7/7 έως 21/7

epidoma
Από σήμερα ξεκινούν οι υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και εργοδοτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» για την ειδική αποζημίωση που φτάνει έως και τα 534 ευρώ. Οι δηλώσεις αφορούν τους κλάδους για τους οποίους επιτρεπόταν η αναστολή εντός Ιουνίου, δηλαδή τους κλάδους του επισιτισμού, τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού ή του αθλητισμού, καθώς και σε επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχείων - καταλυμάτων που επαναλειτουργούν, όπως και αντίστοιχες επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων:

Οι δηλώσεις των εργοδοτών θα υποβάλλονται από 7/7 έως 15/7 (με ορθές επαναλήψεις από 16/7 έως 21/7) και των εργαζομένων από 7/7 έως 21/7.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουνίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση στο σύστημα «Εργάνη».

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ) και εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης παραπέμπεται για το διήμερο Δευτέρας & Τρίτης 27-28 Ιουλίου.

Έως τις 10 Ιουλίου θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού μηνός Μαΐου και οι εργαζόμενοι που τυχόν δεν την έχουν λάβει ακόμη, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των ορθών επαναλήψεων για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας – παρατάσεις – οριστικές διακοπές.

Εποχικοί εργαζόμενοι / μονομερείς δηλώσεις

Κλείσιμο
Από σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από τους εποχικούς εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τις οποίες δεν απαιτείται προηγούμενη δήλωση εργοδότη στην «Εργάνη». Μονομερή δήλωση υποβάλλουν οι εργαζόμενοι που:


δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1ηΙουνίου


δεν θα επαναπροσληφθούν φέτος καθώς το ξενοδοχείο – κατάλυμα ή το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο εργάστηκαν το 2019 δεν θα επαναλειτουργήσει


Οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ είτε για όλο τον Ιούνιο – αν η επιχείρηση δεν λειτούργησε καθόλου το προηγούμενο μήνα – είτε για το χρονικό διάστημα από 1/6 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Ιουνίου.

Οι ημερομηνίες των πληρωμών που ανακοινώθηκαν και επίσημα πλέον από το υπουργείο Εργασίας είναι : 16/7, 23/7, 30/7 & 6/8.

Σε περίπτωση επαναπρόσληψης εντός του Ιουνίου και εφόσον η σύμβαση έχει τεθεί σε αναστολή, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν, πέραν της μονομερούς δήλωσης και δεύτερη δήλωση σε συνέχεια της δήλωσης αναστολής από τον εργοδότη τους εντός των προθεσμιών που καθορίζονται για τις δηλώσεις αναστολών μηνός Ιουνίου, δηλαδή έως 21 Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης