LIVE

Κορωνοϊός

Γενική Συνέλευση ΟΠΑΠ: Με ισχυρή πλειοψηφία πράσινο φως από τους μετόχους σε όλα τα θέματα

OPP_8886

Ικανοποίηση για τις ισχυρές επιδόσεις του Οργανισμού το 2019 - Τι είπε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Καμίλ Ζίγκλερ

Με μεγάλη συμμετοχή, που ξεπέρασε το 77%, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ, κατά την οποία οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν, με μεγάλη πλειοψηφία, το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε βάσει αυστηρών μέτρων υγείας και ασφάλειας, για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Μεταξύ άλλων, οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης και τηρήθηκαν μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, οι μέτοχοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις ισχυρές επιδόσεις που κατέγραψε ο ΟΠΑΠ το 2019 και για την πρόοδο στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην υψηλή μερισματική απόδοση των τελευταίων ετών. Μεταξύ άλλων, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την καταβολή τακτικού μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή, για τη χρήση του 2019, σε συνέχεια της καταβολής του έκτακτου μερίσματος, ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή, που έχει ήδη διανείμει ο ΟΠΑΠ.

Στην τοποθέτηση του προς τους μετόχους, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, επεσήμανε ότι το 2019 ήταν μια δυναμική χρονιά για την εταιρεία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο ΟΠΑΠ θα επανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊου, χάριν στα γερά θεμέλια, τον υγιή ισολογισμό και την ισχυρή ταμειακή βάση του.

Όπως σημείωσε ο κος Ζίγκλερ, ο ΟΠΑΠ κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη στα ακαθάριστα έσοδα προ εισφορών και την κερδοφορία, το 2019, συνεχίζοντας να δημιουργεί αξία για τους μετόχους τους. Επιπλέον, στάθηκε στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης του δικτύου των VLTs, τονίζοντας ότι η δραστηριότητα αυτή ήδη ωφελεί τον ΟΠΑΠ και τους συνεργάτες του, δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.

Επίσης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας, καθώς και στην ενίσχυση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματισμού. Όσον αφορά την αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού, ο κος Ζίγκλερ σημείωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να συμμετάσχει.

Τέλος, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ εστίασε στο κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα του ΟΠΑΠ και τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στην κοινωνική συνεισφορά. Όπως σημείωσε, βάσει μελέτης του ΙΟΒΕ για το 2019, οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ είχαν συνολική επίδραση άνω των 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, στηρίζοντας – άμεσα και έμμεσα – περισσότερες από 39.500 θέσεις εργασίας. Επιπλέον, μόνο το 2019, η συνολική συνεισφορά του ΟΠΑΠ στα δημόσια έσοδα ανήλθε στα 744 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη, ενισχύθηκαν τα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο ΟΠΑΠ επέκτεινε την κοινωνική προσφορά του, στηρίζοντας άμεσα τις προσπάθειες των υγειονομικών και δημόσιων αρχών, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Δεν θα διστάσουμε για νέο γύρο μέτρων στήριξης στο τέλος Ιουλίου

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Συγκλονίζει η μητέρα του ομογενή που σκότωσαν αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη: «Πέθανε με φρικτό τρόπο και χωρίς λόγο»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Στυλιανός

Bλακεία περί συνεισφοράς του ΟΠΑΠ στα δημόσια έσοδα της τάξης των 744 εκ. Ευρώ ! Δεν παράγει απολύτως τίποτα, ανακύκλωση χρημάτων κάνει μέσα στο κράτος απο την πλεονεξία του απλού ανθρώπου για γρήγορο πλουτισμό !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης