Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Κατά 60% θα επιδοτούνται από το κράτος οι ασφαλιστικές εισφορές

Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Κατά 60% θα επιδοτούνται από το κράτος οι ασφαλιστικές εισφορές

Το πρόγραμμα ενισχύεται με 200 εκατ. ευρώ - Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέχρι αύριο το πρωί - Η κυβέρνηση επιδιώκει με τις αλλαγές να αποφευχθούν οι απολύσεις

estiasi_kat
Πιο «ελκυστικό» για τους εργοδότες γίνεται το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» -μισή δουλειά, μισός μισθός, κρατική επιδότηση- καθώς η εικόνα που επικρατούσε στην αγορά ήταν ότι οι επιχειρήσεις δυσφορούν εξαιτίας της επιβάρυνσης των ασφαλιστικών εισφορών και θα αποφύγουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Όπως ανακοινώθηκε, με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί μέχρι αύριο το πρωί, ενισχύεται το πρόγραμμα «Συνεργασία» με 200 εκ. ευρώ τα οποία θα διοχετευτούν ως εξής:

Θα καλύψει η Πολιτεία κατά 60% τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων που θα μπαίνουν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» για το χρόνο που δεν εργάζονται. Η νέα ρύθμιση θα είναι σε ισχύ για 1,5 μήνα από 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχική μορφή του προγράμματος «Συν-εργασία» το μη μισθολογικό κόστος βάραινε εξ ολοκλήρου τους εργοδότες, οι οποίοι θα έπρεπε να αναλάβουν την υποχρέωση να καλύπτουν το σύνολο των εισφορών των εργαζομένων, υπολογιζομένων επί του αρχικού ονομαστικού μισθού.

Με το νέο λίφτινγκ, το μη μισθολογικό κόστος επιμερίζεται ανάμεσα σε κράτος και εργοδότη, προκειμένου να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις και να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δείτε φωτογραφίες: Ο Μπραντ Πιτ στις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ

Μπιγιονσέ: Το χρυσό deal των 100.000.000 δολαρίων με τη Disney

Τα μοναχικά 99α γενέθλια του πρίγκιπα Φίλιππου: Θα τα περάσει μόνο με την βασίλισσα Ελισάβετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης