Εθνική Τράπεζα: Ξεπέρασαν τα 400 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων το πρώτο τρίμηνο του '20

Εθνική Τράπεζα: Ξεπέρασαν τα 400 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων το πρώτο τρίμηνο του '20

Αύξηση στις εκταμιεύσεις δανείων κατά 53% στα 1,1 δισ. ευρώ - Αύξηση των καταθέσεων κατά 4,1% 

1-1
Kέρδη μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 409 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2020 έναντι 131 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα.

Η σταθεροποίηση των οργανικών αποτελεσμάτων και τα ισχυρά κέρδη από χρηματοοικονομικές πράξεις παρέχουν στην ΕΤΕ στρατηγική ευελιξία, επιτρέποντας την απορρόφηση των συνολικών προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις για την αναμενόμενη επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, αφήνοντας ταυτόχρονα σημαντικό περιθώριο για διενέργεια προβλέψεων σχετιζόμενων με πωλήσεις / τιτλοποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ).

Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση σε €277 εκατ. το Α’ τρίμηνο 2020, αντανακλώντας κυρίως τη σημαντική αποκλιμάκωση ΜΕΑ κατά €4,7 δισ. το 2019, καθώς και την πώληση χρεογράφων κατά τα προηγούμενα τρίμηνα και το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης λόγω της έκδοσης τίτλων μειωμένης εξασφάλισης Tier II τον Ιούλιο 2019.

Οι εκταμιεύσεις δανείων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 53% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε €1,1 δισ. το Α’ τρίμηνο 2020, ως αποτέλεσμα των εκταμιεύσεων δανείων προς επιχειρήσεις.

Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση το Α’ τρίμηνο 2020, ως αποτέλεσμα της ισχυρής ανάκαμψης των εσόδων από προμήθειες Λιανικής Τραπεζικής (+25% σε ετήσια βάση), αντανακλώντας την ενίσχυση των προμηθειών από κάρτες και υπηρεσίες διαμεσολάβησης.

Διαβάστε περισσόττερες λεπτομέρειες στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για πακέτο €32 δισ.: Δεν θα τα σκορπίσουμε στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου

Παραλήρημα Τούρκου εθνικιστή: Θα κολυμπήσετε μέχρι τη Σικελία!

Aegean: Προχωράμε βασιζόμενοι κυρίως στις δικές μας δυνάμεις και τους ανθρώπους μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης