Κορωνοϊός - Υπουργείο Ανάπτυξης: Oι κάτοχοι επιταγών μπορούν να ενταχθούν στα χρηματοδοτικά «εργαλεία»

Κορωνοϊός - Υπουργείο Ανάπτυξης: Oι κάτοχοι επιταγών μπορούν να ενταχθούν στα χρηματοδοτικά «εργαλεία»

Ακόμα και εάν δεν ανήκουν σε πληττόμενο ΚΑΔ – Ανοιξε η ανανεωμένη πλατφόρμα δηλώσεων της ΑΑΔΕ

epitages
Τη δυνατότητα να υπαχθούν στα χρηματοδοτικά «εργαλεία» για την παροχή Κεφαλαίων Κίνησης θα έχουν και οι επιχειρήσεις που έχουν στα χέρια τους επιταγές που τελούν σε αναστολή 75 ημερών και ας μην εμφανίζονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Αυτό διευκρίνησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο κλείνει ο κύκλος προστασίας για εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας λόγω COVID19. Ένας κύκλος που άνοιξε με την παράταση των 75 ημερών που δόθηκε για την πληρωμή των αξιόχρεων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός οι συγκεκριμένες εταιρείες – κομιστές θα πρέπει να μπουν στην ανανεωμένη πλατφόρμα mybusinesssupport της ΑΑΔΕ και να δηλώσουν ως τις 7 Μαϊου τον αριθμό των επιταγών που έχουν στα χέρια τους. Με αυτό τον τρόπο θα ενταχθούν στο δίχτυ προστασίας για τη χορήγηση ευεργημάτων .

«Κατ’ επέκταση ως έχουσα προστασία μία τέτοια εταιρεία μπορεί να ενταχθεί και στα ‘εργαλεία ρευστότητας’ που ενεργοποιήσαμε και θα ενεργοποιήσουμε ώστε να λάβει Κεφάλαιο κίνησης από τις συνεργαζόμενες τράπεζες», σημείωσε ο υπουργός.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Μαϊου αναμένεται η ενεργοποίηση του προγράμματος εγγυήσεων δανείων σε ποσοστό 80% για Κεφάλαιο κίνησης το οποίο μπορεί να ανέρχεται ως το 25% του ετήσιου τζίρου μίας επιχείρησης ή το διπλάσιο της ετήσιας μισθοδοσίας της.

«Εάν πάλι υπάρξει κάποια εταιρεία που χρειάζεται πάνω απ’ το 25% δεν αποκλείεται απ’ το πρόγραμμα, απλά θα πρέπει να το τεκμηριώσει στην αίτηση της», σημείωσε ο υπουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Όλη η δικογραφία

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Ο ιός δεν προκαλεί υποτροπή της νόσου ή χρόνια λοίμωξη

Μητσοτάκης στο CNN: Για την Ελλάδα η κληρονομιά της κρίσης είναι το αίσθημα της συλλογικής επιτυχίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης